O nastere fericita!

Am preluat de la “Strigatul de la Miezul Noptii” aceasta urare care se gaseste in numarul lor de Craciun:

Pe primele pagini ale Sfintei Scripturi putem citi: «Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse si iata ca erau foarte bune» (Gen. 1,31). In acel moment, omul traia intr-o armonie deplina cu Creatorul si creatia Sa, insa cand a intervenit pacatul, a pierdut acea relatie extraordinara de partasie cu Dumnezeu si, implicit, toata creatia a avut de suferit. Pacatul s-a inmultit tot mai mult pana cand «Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau» (Gen. 6,5).

Cel Atotputernic a avut insa pregatit si un plan de salvare. El i-a ales pe Avraam, Isaac si Iacov, dorind sa trimita un Mantuitor pentru omenirea aflata in nenorocirea pacatului. In acest sens, Dumnezeu i-a facut o promisiune deosebita lui Avraam: «Toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine» (Gen. 12,3). Aceasta promisiune a fost o referire directa la venirea Domnului Isus Cristos ca Mantuitor in lumea noastra, deoarece El S-a nascut din semintia lui Iuda, fiul lui Iacov, al lui Isaac si al lui Avraam.

Dragostea lui Dumnezeu pentru oameni a fost mai mare decat razvratirea lor impotriva Lui. Isus Cristos a venit in aceasta lume sa slujeasca, sa ne aduca mantuirea: «Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica» (Ioan 3,16). Mantuitorul nostru, Domnul Isus Cristos, nu a venit doar sa moara, ci sa invinga moartea. Prin moartea si invierea Sa, El a biruit definitiv pacatul, moartea si pe diavol. Nu mai exista nici un destin ostil, nici o indoiala, nici o teama, nici o disperare si nici un intuneric spiritual pe care El sa nu le fi invins: «Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte? Boldul mortii este pacatul si puterea pacatului este Legea. Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Cristos!» (1 Cor. 15,55-57). Acesta este sensul, aceasta este semnificatia Craciunului! Fara moartea si invierea lui Isus, aceasta sarbatoare minunata nu si-ar mai avea rostul.

Este Craciunul pentru tine doar o sarbatoare vesela cu lumanari, colinde minunate si cadouri deosebite? A sosit vremea sa-I aduci lui Dumnezeu cadoul tau, care I se cuvine de fapt: viata ta!

In ziua de azi, Mos Craciunii care apar peste tot in perioada Adventului si a Craciunului sunt mai degraba niste clovni sau personaje de basm, care nu au nici cea mai mica legatura cu adevarata semnificatie a sarbatorii pe care o reprezinta, fiind folositi in mod abuziv pentru publicitate. Automat, toate vanzarile, tot comertul din aceasta perioada este legat inseparabil de imaginea batranelului simpatic, in costum rosu. Cel mai trist este insa faptul ca, pe masura ce anii s-au scurs, Mos Craciun a luat tot mai mult locul Pruncului Isus, astfel incat Mantuitorul a disparut cu desavarsire din centrul atentiei.

Haideti ca de aceste sarbatori sa ne intoarcem atentia catre Cel care reprezinta motivul bucuriei noastre: Isus Cristos. El este cadoul ceresc pe care Ioan Botezatorul l-a prezentat prin urmatoarele cuvinte: «Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii!» (Ioan 1,29). Domnul Isus vrea sa ne ia pacatul si sa ne daruiasca tot ce ne este de folos pentru viata pamanteasca si pentru vesnicie.

Cel mai frumos cadou de Craciun pentru Dumnezeu este atunci cand Domnul Isus Se naste in inima unui om. El a vazut destinul amar al fiecarui om care trece in vesnicie fara a primi iertarea pacatelor, motiv pentru care, din dragoste pura, Mantuitorul Isus Cristos S-a nascut ca om in Betleem si a mers la Golgota, unde S-a lasat rastignit – toate acestea de dragul nostru, pentru a ne spala pacatele, «pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica» (Ioan 3,16). Domnul Isus nu a ramas nici pe cruce si nici in mormant, ci a inviat si traieste pentru vecie. Cel Inviat iti spune acum: «Nu te teme! Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma, Cel viu. Am fost mort si iata ca sunt viu in vecii vecilor» (Apoc. 1,17-18).Categories: Uncategorized

2 replies

  1. Frumos si in acelasi timp dureros de adevarat! Pacat ca tot mai putini oameni inteleg semnificatia Craciunului! Dar mai dureros e ca nu sunt doar cei din lume cei ce nu inteleg aceasta. De multe ori sunt fratii nostri care Il schimba pe Domnul Isus pe gunoaie (Mos Craciun, brazi, ornamentari, etc) si in loc sa ofere copiilor lor un adevarat Craciun le ofera lucruri trecatoare! Tot ce pot sa spun e ca Domnul sa se indure de noi toti si sa faca sa avem totdeauna niste sarbatori petrecute impreuna cu Sarbatoritul! Fara El nimic n-are sens ci totul e doar o masca frumoasa asezata pe o lume hidoasa unde domneste pacatul!

Trackbacks

  1. Mos Craciun sau Isus Hristos? « Shalom - Jurnal de Pace

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: