Întâlnirea păstorilor români baptiști de pe coasta de vest – Mai 2023

Un soare de mai, dulce ca mierea de salcâm, ne-a scăldat câteva zile în Bend, inima statului Oregon. Dumnezeu mi-a dat harul să revin la aceste întâlniri prietenești de lucru, după câteva neputincioase absențe cauzate de boală.

Am fost 14 lucrători din Seattle, Tacoma, Portland, San Francisco, Sacramento, Los Angeles și Phoenix. Am râs și am plâns împreună. Am vorbit despre problemele altora din biserici, pentru cei bolnavi și greu încercați și despre problemele noastre. Ne-am rugat pentru Marius Lucan și familia, rămas în Los Angeles, zdrobit după moartea soției sale.

Pe Cornel Turcu, venit bucuros cu familia după instalarea unui coleg păstor alături de el în Seattle, l-am izolat într-o cameră pentru că adusese un virus intestinal cu care n-am vrut să ne împrietenim. Cu Doru Aninoiu, păstor la Sacramento, pus la pat de boală, am vorbit pe Facetime. La fel cu Radu Știr, mutat între timp la Charlotte, North Carolina, dar rămas mereu în inimile noastre.

Îl așteptăm alături de noi pe Daniel Lavric, noul păstor ales la biserica „Harul“ din Sacramento. Doamne, ce bine este când frații locuiesc împreună! Și ce mare responsabilitate în anii aceștia în care numărul tinerilor (în poză adunați săptămâna trecută la Chicago) este așa de mare.

Următoarea întâlnire a tinerilor va fi „Rejoice“ în Sacramento pe 29 Mai 2023, iar Convenția anuală RBA va fi anula acesta în primul weekend din Septembrie la Miami, Florida.

Mulțumim bisericilor din Portland care au fost gazda acestei întâlniri. Ca mai întotdeauna, noi ne-am retras după duminică într-un cadru natural, numai bun pentru refacere și realimentare duhovnicească.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: