Cutremur în Turcia – Sali Sabri la Antiohia

Sali Sabri

Am fost și azi în Antakya, Antiohia. Locul unde ucenicii Domnului au primit numele de creștini pentru întâia dată. În Antakya a fost înființată prima biserică dintre neamuri. De aici au plecat primi misionari creștini care au adus Evanghelia în Europa.

Orașul Antakya arată acum de parcă a fost lovită de niște bombe nucleare. Natura s-a răzbunat pe Antakya și a biruit-o. Antakya nu mai există ca oraș. E distrusă aproape în totalitate!

Am fost la biserica evanghelică turcă. Din clădirea bisericii au mai rămas câteva încăperi, dar frații de acolo ne-au spus că au fost rugați de autorități să părăsească acea clădire pentru că urmează să fie dărâmătă deoarece este șubredă, numai prezintă pic de siguranță.

În fața clădirii bisericii de turci din Antakya este instalat un cort. În cort locuiesc câteva zeci de oameni care și-au pierdut casele. O femeie în vârstă ne-a cerut să ne rugăm pentru ea. Cu lacrimi în ochi ne-a spus că i-a murit cinci nepoți și nora! Păstorul turc se uita la mine și îmi spunea că nu știa cum și ce să se roage. La fel și eu. Ne-am rugat în cele din urmă, prin duhul care ne-a dat cuvinte potrivite și a mai vărsat niște lacrimi în burduful nostru care deja este gol.

Un alt bărbat de 70 de ani ne povestea cum a scăpat el, soția lui și fata lor de sub dărâmături după 21 de ore. I-am cerut voie să fac o poză cu el pentru că pentru mine el este simbolul minunilor Lui Dumnezeu în Antiohia de altă dată! În spatele nostru încă mai zac sub dărâmături vreo 17 oameni spunea noul meu prieten!

Aș putea scrie multe despre ziua de azi care încă nu s-a încheiat, dar nu mai am cuvinte. Mi-e atât de sărac vocabularul în fața acestei tragedii că nici nu știu ce să mai spun.

Mâine e duminică. Rugați-vă pentru frații din Turcia, pentru cei din Antakya în mod special. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvinteze acest loc și, de ce nu, să facă din locul acesta un izvor de binecuvântare pentru Asia. EL poate. Pe lângă rugăciunile de mâine, puteți și dărui în bisericile voastre pentru necăjiții din Turcia. Și tot mâine, să mulțumiți Lui Dumnezeu pentru Har și pentru pace, și pentru apă și pâine, și pentru cei dragi și pentru tabla de pe acoperișul casei în care locuiți. Vă e bine. Decomdată.

Donați ajutorul vostru la: http://www.rmsonline.org/turkey-aid/

May be an image of 2 people and outdoors

All reactions:

134Aurora Sezonov, Cristina Brie and 132 othersCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: