Antiohia – mama bisericilor dintre neamuri are nevoie de ajutorul nostru!

Din motive despre care este mai bine să nu mai vorbim apostolul Pavel n-a fost prea bine văzut la Ierusalim. Providența divină l-a călăuzit să-și așeze baza misionară la Antiohia. De acolo pleca în misiune și tot acolo se întorcea să dea raporturi. Antiohia este mama bisericilor dintre Neamuri, iar zona Turciei de astăzi este aria de lucru misionar descrisă în Faptele Apostolilor și în Apocalipsa. Pavel a adunat fonduri din aceste biserici pentru a ajuta frații de la Ierusalim aflați în criza economică provocată de persecuția de acolo. Simetric, astăzi a venit vremea să ajutăm noi pe cei din Antiohia și împrejurimi.

Zilele acestea, din creștinismul de atunci au mai rămas doar câteva biserici. Cutremurul de zilele trecute a ras această uriașă așezare urbană la pământ. Statistic, doar 3% din clădiri au rămas neatinse. Lumea este disperată. Cei care vin cu ajutoare sunt prada deznădăjduiților care îi atacă la drumul mare.

Credit CBC

Prin Sali Sabri, păstor la bisericile turce din Dobrogea, avem o bază de lucru pentru ajutoarele pe care le putem trimite spre acele locuri. Ne îndeamnă bunătatea și ne îndeamnă conștiința noastră creștină.

Astăzi am avut o întâlnire pe Video-Internet și vă invit să o vedeți și voi. Încolo, Dumnezeu și ai Lui știu ce au de făcut. Unora, ar trebui să ni se spună iarăși: „Vai de voi bogaților căci v-ați strâns comori în zilele din urmă!“ (Iacov 5:1-5).

https://fb.watch/iDA-OM0vnE/Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: