Viețuim sau doar existăm?

Existența ne așează doar în planul supraviețuirii de fiecare zi. “Să mâncăm și să bem, că mâine murim” este deviza zilei la acest nivel.

Isus Christos a venit “de sus”, ca să ne dea atingerea superioară a unei viețuiri cu valoare și sens etern.

“Eu am venit ca oile Mele să aibă viață și să o aibă din belșug” – Ioan 10:10

Încep aici un fel de jurnal al umblării mele zilnice cu Dumnezeu . Sper să va inspir și să faceți și voi la fel.

***

E miercuri dimineață. Am ajuns după o cursă contra cronometru în parcarea unei impozante și importante clădiri guvernamentale. Pășesc grăbit pe peluza de iarbă zorind pe scurtătură spre ușa în dosul căreia mă așteaptă un filtru de siguranță, o percheziție sumară și apoi accesul în compania unor oameni foarte importanți, în spatele ușilor frumos capitonate. Ds

La marginea vederii periferice observ o mogâldeață așezată nedorit prin astfel de locuri. Probail este un om al străzii. Stă așezat pe iarba încă plină de rouă și fumează tacticos, probabil marihuana. Mă feresc să-l privesc de teamă că mă va reține cu cerșeala lui forțat plângăcioasă. El mă agață însă cu privirea și-mi strigă: “Hello, boss.”

Mormăi ceva burzuluit și mă grăbesc mai departe. El însă îmi zâmbește frumos și-mi spune: “Vi s-a strâmbat cravata spre stânga“.

Mă pipăi repede și la câțiva pași deja prea departe de el îmi dau seama că are dreptate. Mă întorc pe jumatate și-i spun peste umăr: “Mulțumesc, prietene”.

Nu știu de ce mi-a venit să-i spun așa. Merita însă. Fără el aș fi arătat caraghios la întâlnirile mele foarte importante. Reacția mea a fost instinctivă. Atenția lui a fost binevoitoare. Merita un zâmbet pe care l-am păstrat apoi cu mine câteva ore bune. Îl afișez și acum când scriu această scurtă notă zilnică.

Câteodată, Dumnezeu ne așează în drum astfel de flori binevoitoare. Depinde de atenția noastră să le băgăm în seamă în goana noastra grăbită și de prea multe ori încruntată.Categories: Amintiri, Articole de interes general

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: