Dumnezeu stabilește condițiile

Un om de afaceri ia prânzul împreună cu un specialist în finanțe.
Specialistul în finanțe nu vrea să accepte că doar regretând păcatele și crezând în Isus Hristos poate veni la Dumnezeu. El crede că ar exista și alte căi spre mântuire.
Omul de afaceri îi spune: „Să considerăm că aș ajunge la faliment financiar și aș veni la dumneavoastră cu rugămintea să-mi împrumutați bani. Cine ar avea în acest caz dreptul de a stabili condiții? Dumneavoastră sau eu?“.

„Bineînțeles că eu! Iar dumneavoastră trebuie să îndepliniți condițiile mele, înainte ca eu să vă pot da un credit“, a explicat specialistul în finanțe.

„Tot așa este și la Dumnezeu“, a spus celălalt. „Noi venim ca datornici la El și nu avem niciun drept să stabilim condiții, ci suntem la dispoziția îndurării Sale. Și mai mult! Trebuie să acceptăm condițiile Lui, dacă vrem să fim mântuiți. Ele nu sunt greu de îndeplinit, însă ating mândria noastră, pentru că El ne cere să ne recunoaștem nedreptatea și să o mărturisim cu sinceritate înaintea Lui. Și atunci El ne iartă toate păcatele, pentru că Fiul Său Isus Hristos a purtat la cruce pedeapsa pentru ele.“

Specialistul în finanțe a spus gânditor: „Aveți dreptate. Dumnezeu să mă ajute să-mi înving mândria și, pe calea aceasta, să vin la El“.

Citirea Bibliei: Exod 12.17-28 · Luca 5.17-26

SĂMÂNȚA BUNĂ
20 IANUARIE 2023Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: