„Ea a făcut ce a putut“

Pe când era [Isus] la masă, în Betania, în casa lui Simon Leprosul, a venit o femeie care avea un vas de alabastru cu parfum de nard curat, foarte scump.Marcu 14.3

Tabloul acestei femei care L-a uns pe Domnul Isus cu parfumul prețios contrastează intens cu tabloul celorlalți oameni din jur.

Conducătorii poporului conspirau împotriva lui Hristos, căutând cum să-L omoare;
Iuda făcea o înțelegere cu marele preot pentru a-L trăda pentru treizeci de arginți;
Ucenicii calculau valoarea acelui parfum risipit, ajungând la considerabila sumă de trei sute de dinari.

Această femeie, dimpotrivă, umplută doar de Hristos, dorea să-I arate prețuirea ei în momentul când ura împotriva Lui se înăsprise peste măsură de mult. Pentru El ea era gata să dea totul. De aceea a spart sticluța și a turnat parfumul pe capul Său.
Ucenicii au considerat fapta acestei femei o risipă. De ce? Deoarece pentru ei Domnul nu era așa de prețios. Ce trist! Dar Domnul i-a luat apărarea și a spus: „Ea a făcut o faptă bună față de Mine“. Ce bucurie I-a făcut ea cu puțin timp înainte de răstignirea Lui! De aceea El a apreciat foarte mult fapta ei și a spus: „Ea a făcut ce a putut“.

Să imităm dăruirea acestei femei și să ne ocupăm locul nostru în prezența Domnului în fiecare duminică împreună cu alți credincioși! Acolo putem să-I arătăm prețuirea noastră admirându-L, onorându-L și adorându-L printr-o laudă comună. El Se bucură de aceasta!

Citirea Bibliei: Exod 5.15-6.8 · Luca 2.8-20Categories: Articole de interes general

1 reply

  1. La ultimul paragraf cred că s-a strecurat o greșeală. Cred că ați vrut să scrieți “să ne ocupăm locul ” este scris ” să nu ocupăm locul”🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: