Pocăință Climatică pe Muntele Sinai – Au spart „Tablele Legii” și au lansat Cele 10 Porunci Climatice

DE ADRIAN PĂTRUȘCĂ  /   EXTERNE   /   Publicat: Luni, 14 noiembrie 2022, 11:04   /   Actualizat: Luni, 14 noiembrie 2022, 11:40   /   6 comentarii

  

Desfășurat duminică, pe muntele biblic din Egipt, evenimentul Sinai Climate Partnership a avut drept scop recrutarea de lideri religioși din lumea întreagă pentru acțiuni mai rapide și mai hotărâte împotriva Schimbării Climatice.

Reuniunea a început cu gestul al activistului ecologist evreu Iosif Ambramovici de a zdrobi niște tăblițe de pământ, ca semn că cele Zece Porunci ale lui Moise nu sunt suficiente pentru a „salva planeta”, informează publicația Times of Israel.

Abramovici este și întreprinzător în domeniul energiei solare.

În gestul său de zdrobire a „Tablelor Legii” (pe care Alexandru Florian de la Institul Elie Wiesel l-ar putea condamna ca fiind antisemit), el a fost secondat de David Miron Wapner, președintele Centrului Interconfesional pentru Dezvoltare Durabilă (!) cu sediul la Ierusalim.

Bizarul eveniment de pe Muntele Sinai, unde Dumnezeu i-a dat lui Moise Tablele Legii, a avut loc în paralel cu COP27, o nouă ediție a conferinței climatice care se desfășoară în stațiunea egipteană Sharm-El-Sheikh.

El a fost organizat de mai multe organizații interconfesionale și ecologiste: pe lângă Centrul condus de Wapner, au mai participat Elijah Interfaith Institute, ONG-ul The Peace Department, Inițiativa Națiunilor Unite „Credință pentru Pământ”, compania lui Abramovici Gigawatt Global și organizația ecologistă israeliană Adam Teva V’Din.

După ce au fost sparte „vechile Table ale Legii”, au fost lansate alte „Zece Porunci” climatice. Ele sunt următoarele:

1. Noi suntem administratorii acestei lumi.

2. Creația este manifestarea divinității.

3. Totul în viață este interconectat.

4. Nu face rău.

5. Îngrijește-te de ziua de mâine.

6. Ridică-te deasupra ego-ului lumii noastre.

7. Schimbarea climatului nostru interior.

8. Pocăiește-te și întoarce-te.

9. Orice acțiune contează.

10. Folosește-ți mintea, deschide-ți inima.

Evenimente similare au avut loc la Londra (condus de fostul Arhiepiescop de Canterbury), Ierusalim, Salt Lake City și pe Muntele Saint Francis în SUA, Ecuador, Australia, în India – pe Muntele Abu și în Calcutta.

La aceste evenimente ecumenico-ecologiste au participat evrei, creștini, musulmani, hinduși și budiști.

Însuși Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a găsit de cuviință să transmită un mesaj de solidaritate cu aceste manifestări, în care a denunțat „abuzurile împotriva naturii și a exploatării resurselor” drept „un păcat împotriva lui Dumnezeu Creatorul și a creației sale”.Categories: Articole de interes general

1 reply

  1. Mult har! Toți sunt pe lângă “poteca” cea Dreaptă! Bătaie de joc, vrăjeală……ar fi în stare să ucidă în numele “poruncilor” date de ei.
    Tot ce e în afara voii lui Dumnezeu e păcat! Mafioți, într-o formă mai modernă!
    Doamne, dă-ne discernământ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: