Arta îndepărtării oamenilor de Dumnezeu

de Jean Koechlin

Faptele Ap. 19:23-41

Se afla la Efes un templu încărcat de splendoare, închinat zeiţei Diana, socotit printre faimoasele „şapte minuni ale lumii antice”. Vizitarea acestui templu, precum şi miniaturile de argint vândute acolo ca amintiri aduceau mari venituri artizanilor cetăţii. Şi, cum predicarea evangheliei nu putea să ducă decât la declinul comerţului lor, îi vedem pe aceşti meşteri cum se asociază pentru a–şi susţine interesele, dând, cu ipocrizie, un pretext religios acţiunilor lor (comp. cu Apocalipsa 18.11). Este atât de trist să vedem că încă şi astăzi multe persoane, în loc să caute cu stăruinţă adevărul, sunt preocupate de prosperitatea lor materială (v. 25) sau de părerile altora!

Zgomote imense se înalţă în favoarea zeiţei ~ acestea doar pentru a demonstra că era incapabilă să arate că este „mare” şi deci că nu se putea apăra singură (comp. cu 1 Împăraţi 18.26-29).

Deşi se crede mai evoluată şi mai luminată ca altădată, lumea n–a făcut altceva decât să–şi schimbe zeii, în timp ce inimile nu s–au schimbat. Mulţimile astăzi se închină idolilor stadioanelor, ai spectacolelor şi ai muzicii ~ şi îi urmează, pentru că pe aceştia îi găsesc oferiţi de stăpânitorul acestei lumi, maestru în arta de a îndepărta sufletele oamenilorCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: