Fetele familiei Ban cântă !

M-am întâlnit cu melodiile fetelor lui Traian Ban în prima mea vizită de îndrăgostit, când, din motive de acustică, m-au dus în capela cimitirului evreiesc din Arad și m-au în – „cântat“. Le-am auzit apoi de la Daniela în plimbările noastre pe faleza din Galați, unde era studentă. Mircea Raslău și Nelu Blaj, ceilalți doi gineri, le-au cântat împreună cu ele în orchestra bisericii baptiste din Grădiște, unde au crescut împreună.

Sunt cântecele „dezidenților“ persecutați, Traian Dorz, Niculiță Moldoveanu, Costache Ioanid, așa că au devenit pe atunci imnurile rezistenței și manifestul creștin cu ecouri prin toate satele și orașele României. Tony Stroia, al patrulea ginere, a vrut să cumpere un microbuz în America și să colindăm bisericile. Acest video împlinește cumva această frumoasă dorință.

Când a fost să mă „verifice“ în vederea căsătoriei, Traian Ban m-a dus la grupul „moisiștilor“, acum ieșiți din închisoare. La întrebarea: „Credeți că este un băiat potrivit pentru fata mea?“, Relu Băbuț, cel mai poznaș dintre ei, a răspuns, mai în glumă, mai în serios: „Am să-ți spun după 15 ani de la nunta lor“.

Și așa a fost …Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: