„UE nu este o democrație, este o oligarhie dominată de Franța și Germania”

Florin Gheorghe | 19 Aug 2022 | Red Pill

„UE nu este o democrație, este o oligarhie dominată de Franța și Germania”

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a lansat un atac usturator asupra Uniunii Europene, acuzând că este democrație doar cu numele și condamnând dominația Franței și Germaniei care ignoră adesea vocile disidente ale altor state membre

Într-un articol recent publicat în ziarul german Die Welt de miercuri, premierul polonez a susținut că elitele europene au refuzat să asculte avertismentele poloneze despre Rusia înainte de invadarea Ucrainei pe 24 februarie. El a susținut cu tărie preocupările statelor membre mai puțin puternice care au fost prea des trecute cu vederea de către instituțiile UE dominate de spectrul politic franco-german.

„Pe hârtie, toate statele membre sunt egale”, a scris Morawiecki. „Dar realitatea politică arată că ponderea vocilor germane și franceze este dominantă. Avem de-a face cu o democrație formală, dar cu o oligarhie de facto în care puterea este deținută de cei care sunt cei mai puternici.”

„Cei puternici greșesc și nu pot accepta criticile din afară”, a adăugat el.

Prim-ministrul polonez a reiterat necesitatea de a suprima „amenințarea imperialismului în cadrul UE”, în același mod în care imperialismul rus a fost combătut și a cerut schimbarea în cadrul Bruxelles-ului pentru a pune „binele comun și egalitatea înapoi în fruntea principiile UE.”

https://www.stiri-alternative.ro/social/polonia-fortata-sa-importe-carbune-in-ciuda-rezervelor-sale/embed/#?secret=6WNUdPM54E#?secret=i7En5mp53I

Morawiecki s-a contrat cu unii dintre cei mai puternici birocrați de la Bruxelles în ultima vreme din cauza refuzului Comisiei Europene de a elibera fondurile pentru recuperarea economică post-pandemie până când guvernul polonez va implementa reformele legislative ale sistemului judiciar solicitate de Bruxelles.

În ciuda încercărilor guvernului național de a liniști instituțiile UE, liderul partidului de guvernare Lege și Justiție (PiS), Jarosław Kaczyński, a declarat luna trecută la un miting din orașul polonez Płock că „de ajuns”. El a mai adăugat:

„Am demonstrat bunăvoință. Din punctul de vedere al tratatelor, nu avem nicio obligație să ascultăm UE în ceea ce privește modul în care ne organizăm sistemul judiciar. Deloc.”

Morawiecki a susținut în editorialul său în Die Welt că „țările membre și nu instituțiile UE trebuie să decidă asupra direcției și priorităților acțiunii UE”. El a mai spus că Uniunea nu trebuie să continue să opereze cu „dominarea celor mai puternice” națiuni.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: