Viktor Orban, în Texas: Progresiştii încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine. Trebuie să ne unim forţele

05.08.2022 08:01

viktor orban in texas la un pupitru
Viktor Orban a participat la un eveniment al conservatorilor americani de la Dallas. Foto: Profimedia Images

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a îndemnat pe conservatorii americani, joi, în cursul unei vizite în Texas, să-şi “unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o ducă împotriva “progresiştilor de stânga”, notează AFP. “Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marele eveniment al conservatorilor americani de la Dallas, unde urma să vorbească şi Donald Trump.

“Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat Viktor Orban, adăugând că “ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că unele state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

În aplauzele zgomotoase ale celor prezenţi, liderul în vârstă de 59 de ani a insistat asupra necesităţii “de a recâştiga controlului asupra instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri americane de la jumătatea mandatului, în noiembrie, mai scrie AFP, citată de Agerpres. 

“Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a lansat liderul, invitându-i pe conservatori “să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui “război cultural”.

Într-un discurs virulent la 23 iulie, Viktor Orban a respins deja viziunea unei societăţi “multietnice”. “Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care s-ar amesteca cu “non-europeni”, a declarat el, suscitând o ploaie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: