Cum se deschide un lacăt și de ce vor copiii să învețe limba română?

Este canicula de August. La Bethel suntem fierbinți de activitate. După săptămâna de VBS (Școala de vacanță – această contradicție în termeni), avem săptămâna de Școală Românească. Vom reveni cu amănunte și poze).

Daniela, soția mea, este una din profesoare. La clasa ei, copiii deprind să „buchisească“ alfabetul și câteva cuvinte. Născuți în America, copiii de aici nu știu nimic despre acestea.

Prima întrebare pe care le-a pus-o celor mici, care-și cereau scuze de zor că nu știu nimic românește, a fost: „De ce vreți să învățați limba română?“ Aproape fără excepție, răspunsul a fost: „Ca să înțelegem și noi ce-și spun părinții când vorbesc între ei în limba română“.

„Arșșșș!“ Dacă află și părinții s-ar putea să nu-i mai aducă la școala noastră …

+++

Am cumpărat de la o licitație o cutie poștală de dimensiuni mari pentru pachete. Zona noastră nu este dintre cele mai bune și sunt unii care urmăresc camionul cu pachete și apoi la fură.

A venit încuiată gata. Probabil că de aceea ajunsese la licitație și o luasem cu un preț așa de scăzut. Am sunat la companie și m-au sfătuit să sfărâm încuietoarea cu un burghiu și să cumpăr apoi de la ei alta, plus celelalte lucruri care lipseau. Le-am spus că nu știu cum s-o fac și mi-au indicat să vizionez de Youtube.com un filmuleț care mă învață.

M-am dus. Am vizionat. Numai că la alte filmulețe sugerate de celebrul canal de filmulețe am văzut și un altul care te învață cum să deschizi orice lacăt cu numai două agrafe de birou …

Am făcut ce m-am învățat și, voila! … am deschis încuietoarea. Spre bucuria și surpriza mea, am găsit înăuntru toate atașamentele pe care crezusem că va trebui să le cumpăr.

Se rentează să fii hoț! Mai ales la tine acasă.

+++

Mi s-a mai întâmplat și altă dată. După o ședință de Comitet simt că unul dintre cei prezenți pleacă acasă puțin șifonat, puțin supărat. „Hipersensibilitate pastorală“, veți zice. Probabil că aveți dreptate. Am avut o noapte de nesomn și rugăciune.

A doua zi l-am căuta și am vrut să știu ce-l deranjase în ajun. M-a privit mirat și mi-a răspuns: „Nimic, frate. Am eu alte probleme. M-am cam certat cu nevasta.“

Ce bine că l-am căutat și ne-am lămurit. I-a folosit și lui, dar mai ales mi-a folosit mie.Categories: Articole de interes general

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: