Șansa românilor din Ucraina să vină în America!

Mulțumim celor ce au lucrat și celor care s-au rugat pentru aceasta.

Peste 23.000 de ucraineni au primit autorizația de intrare în SUA. Ce condiții trebuie să îndeplinească?

De Andrei Stan, Marți, 31 mai 2022, 23:59.

Peste 23.000 de ucraineni au primit autorizația de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ca parte a prgramului “Uniți pentru Ucraina”, un proces simplificat al administrației Biden pentru refugiații din această țară care doresc să vină în SUA, a anunțat marți Departamentul pentru Securitate Internă, potrivit CNN.

În luna aprilie, preşedintele american Joe Biden a anunţat „Uniting for Ukraine” („Uniţi pentru Ucraina”), un program care o oferă o modalitate de intrare pentru ucrainenii interesați să vină în SUA pentru o perioadă temporară. Programul prevede ca ucrainenii care doresc să intre în SUA să fie sponsorizați de un cetățean american sau de o persoană fizică, inclusiv de organizații de relocare și organizații non-profit.

De asemenea, pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să fie supuși unor verificări și controale de securitate riguroase, inclusiv unei verificări biografice și biometrice, să aibă schema de vaccinări completă și să îndeplinească alte cerințe de sănătate publică, inclusiv să primească vaccinul împotriva COVID-19.

Până pe data de 31 mai, Serviciile pentru Cetățenie și Imigrare ale SUA au primit peste 42.000 de cereri din partea solicitanților care au fost de acord să sprijine ucrainenii, potrivit potrivit Departamentului pentru Securitate Internă. Peste 5.800 de ucraineni au sosit în SUA în cadrul acestui program.

După ce primesc autorizația, ucrainenii au la dispoziție o perioadă de timp pentru a cumpăra un bilet de avion și a călători în SUA. Administrația președintelui Joe Biden s-a angajat să accepte până la 100.000 de refugiați ucraineni.

Citeşte întreaga ştire: Peste 23.000 de ucraineni au primit autorizația de intrare în SUA. Ce condiții trebuie să îndeplineascăCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: