Davos de la diavolos

Câțiva bătrâni stafidiți, dar cu complex mesianic, s-au propus lumii ca lideri ai unui presupus guvern mondial. Nu i-a ales nimeni. S-au ales singuri, vorba lui Delavrancea: „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!“

O grupă de geriatrie scăpată din tratamentele doamnei Aslan, câțiva epuizați ca niște mucuri de țigare, s-au declarat panicați de viața noastră actuală în loc să se gândească la viața lor viitoare. Dacă aceasta s-a vrut avanpremiera Antichristului reprezentația a fost jalnică. Mai e mult până la apariția omului demon cu un magnetism irezistibil și cu o personalitate care va fermeca și va cuceri lumea.

Până atunci, un multi miliardar care și-a făcut averea despuind pe alții cu dobânzi necruțătoare, un speculant de bursă apostat ebraic și un alt programator evreu avar care crede că poate înrobi toată omenirea cu versiunea lui de Windows s-au scuturat de trecutul dubios, declară că li se rupe inima de dragul nostru și se dau drept Făt Frumos cel din poveste. Cât privește pe Ileana Cosânzeana … vă las pe voi să judecați aparițiile feminine de la Davos.

Nu-i de mirare ca psalmul 2 ne spune că, din cer, Dumnezeu râde ei. Farsa lor jalnică este de râsul universului, unde un hohot cosmic molipsește ființele eterne.

Ce vom face noi în fața acestor lunatici?

Ne vom lua după Dumnezeu și vom râde de ei sau le vom plânge mai curând de milă?

Sărmani saltimbanci dintr-o piesă de teatru absurd, se vor trezi curând îngroziți în fața Dumnezeului căruia s-au oferit îngâmfați să-i țină locul. Ce vor face ei atunci?

Nero, Caligula, Hitler, Mao și Stalin le-au fost predecesorii. Nebuni au fost, nebuni sunt încă și-or fi cât neamul omenesc.

Doamne, păstrează-ne sănătatea smerită!Categories: Articole de interes general

2 replies

  1. Din pacate este mai mult decat niste saltimbanci sunt servantii ”duhurilor rautatii din locurile ceresti” , ei sunt cei pe care trebuia sa-i invingem prim Hristos (vezi Ef cap 6).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: