Știi să trăiești în har?

Gary Wilkerson

„Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8-9).

Viața noastră în Hristos începe în har, continuă în har și se va termina în har. Odată ce înțelegem acest lucru, viețile noastre vor fi marcate de libertate în loc de robie, de bucurie în loc de oboseală, de încântare în loc de groază. Petrecând timp în prezența lui Dumnezeu va părea un dar plin de bucurie pentru că vom ajunge să înțelegem că nu mai suntem servitori ci prieteni ai lui Isus.

Totuși, a înțelege și a pune stăpânire pe acest minunat cadou care este harul nu neutralizează responsabilitatea noastră de a ne disciplina pe noi înșine în umblarea noastră cu El. Harul nu ne scutește de obligația noastră de a căuta fața Lui în mod continuu.

Iată sfatul meu pentru voi: nu neglijați rugăciunea, și faceți acest lucru cu untdelemnul harului lui Dumnezeu. Citește Biblia cu har, ori vei sfârși simțindu-te vinovat și temător în loc să te simți iluminat și energizat. De ce? Pentru că este lucrarea de har a lui Dumnezeu aceea care ne arată neputința noastră, în același timp împuternicindu-ne să recunoaștem abilitatea Lui. Și ai grijă să nu te lași de grupul tău de responsabilitate, acei semeni creștini care te iubesc, încurajează și te provoacă și toate acestea în același timp.

Harul curge peste noi precum picurii de ploaie de la tronul Domnului și harul este ceea ce va atrage lumea spre viețile noastre și mărturiile noastre. Când oamenii vor vedea harul lui Dumnezeu asupra noastră, vor recunoaște că inimile noastre au fost câștigate prin acest har și nu prin faptele noastre.

Deschide-ți astăzi inima față harul lui Dumnezeu în așa fel încât viața ta să răsfrângă bunătatea Sa asupra celor din jurul tău.

Folosit cu permisiunea [World Challenge]Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: