Cîțu, la începutul vizitei în SUA: Unul dintre principalele noastre obiective este aderarea României la programul Visa Waiver

25.03.2022 18:18

florin citu la declaratii
Preşedintele PNL, Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a început vizita în Statele Unite și anunță că împreună cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, se va întâlni vineri cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat pentru discuții legate de energie, finanțe internaționale și dezvoltare. Cîțu a spus că România va accelera în perioada următoare eforturile de aderare la programul Visa Waiver.

„Dăm startul vizitei în SUA. Astăzi, împreună cu ambasadorul României în SUA și cu membrii delegației, vom avea întrevederi cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat pentru discuții legate de domeniile: energie, finanțele internaționale și dezvoltare. Tot astăzi vom o avea o întâlnire strategică pentru a discuta evoluțiile de securitate în regiunea Marii Neagre.

Unul dintre principalele noastre obiective este aderarea României la programul Visa Waiver, subiect pe care l-am discutat cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, și pentru care vom accelera eforturile în perioada următoare, inclusiv la nivelul Congresului american”, arată un mesaj al președintelui PNL, pe Facebook.

Florin Cîţu, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington D.C., în perioada 24-30 martie – prima efectuată în ultimii 10 ani de un preşedinte al Senatului României, în fruntea unei delegaţii reprezentative, potrivit unui comunicat oficial al forului legislativ. Delegaţia Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanţi ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor SUA, precum şi ai Departamentului de Stat.

Editor : Alexandru CosteaCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: