Un comentariu anonim despre ce se întâmplă în Ucraina

Deja suntem in alta etapa a conflictului ruso-ucrainean.

Pe de o parte vedem o Rusie ce contesta existenta ca Stat a Ucrainei si care numeste Ucraina statul V. I. Lenin ce ar fi aparut ca parte a unor decizii gresite ale unor fosti conducatori ai Rusiei si URSS.

Rusia nu isi mai respecta semnaturile date in Tratatele Anterioare cele ce tin de relatia cu Ucraina si urmare a disparitiei de facto a Acordului de la Minsk Putin decide sa recunoasca in mod unilateral independenta celor doua regiuni din Dombas.

Pina aici totul este adus in realitatea din teren contrar tuturor legilor Internationale ce nu pot fi parte a decizei Rusei care isi aroga un drept personal (in virtutea a nu stiu caror pareri personale istorice ) de a fauri doua Republici Populare rupind pentru a doua oara bucati din teritoriul Ucrainean. Mai interesant este insa ceea ce urmeaza.

Vedem degraba cum o invazie totala nu apare la orizont. O invazie (asa cum tot zic de luni de zile ) cu trupe de linie cu insemne militare ale statului Rusia aparuta ca parte a atacarii Ucrainei nu poate avea loc si Putin nu poate face asta decit riscind ca trupele ucrainiene sprijinite de tehnologia SUA si UE sa i se impotriveasca moment in care Putin nu mai are controlul a ceea ce se poate intimpla. Sa ne luam adio despre existenta unei astfel de invazii.

Putin pare totusi a nu mai fi interesat in a negocia cu SUA si UE(probabil doar pret de citeva zile ) si vedem cum si de cealalta parte pare a se intimpla acelasi lucru acum cind si reprezentantii SUA si ai Frantei au anulat intilnirile cu Lavrov si cu Putin.

Occidentul si aliatii sai incearca sa puna in miscare parti din sanctiunile promise tuturor si deja firmele si cetatenii rusi afectati de aceste sanctiuni pierd sume uriase de bani.

Putin se declara brusc de nicunde surprinzator deschis dialogului dar invoca nevoia de necombatut a respectarii intereselor strategice ruse.

Este evident pentru noi toti ca aceasta carte jucata de Rusia este si ultima speranta a acesteia de as securiza granitele cu NATO si UE formind un cerc inchis de „cetati de granita” de forma Dombas Crimeea sau Abhazia si de a feri astfel Moscova de o lovitura nucleara data din apropierea granitelor cu Ucraina ce nu poate fi parata.
Putin stie foarte bine cum oricind Ucraina are capacitatea imediata de a avea rachete de ultima generatie cu focos nuclear Ucraina fiind pe vremuri ca parte a URSS detinatoare de tehnologii militare nucleare.

Rusia nu cred ca poate sustine acest joc militar si economic multa vreme dar interesant ar fi cum se va rezolva totul si care va fi „gaselnita ”ce va remedia decisiv aceasta situatie de neconceput ca model al aparitiei pina mai ieri. Ucraina isi concentreaza si rezervistii si Putin are in acest moment un semnal clar al impotrivirii Ucrainei in fata orisicarui atac cu trupe regulate ruse.

Trebuie facuta o distinctie clara intre a ataca sau bombarda Ucraina si a invada Ucraina cu trupe regulate purtatoare de insemne. Ucraina este clar ca nu va sta cu „miinile in sin ” si daca tancurile rusesti de la granita vor suferi mari pierderi imediate urmare a folosirii tehnologiilor anti tanc occidentale este probabil ca Putin sa renunte dar mai degraba va sta linistit fara sa declanseze nimic.

Asa cum am zis deja in caz de INVAZIE Putin pierde controlul jocului. Tot ceea ce urmeaza va fi parte a unui model prezentat in Media de forma „si capra si varza ”. Vor fi identificate solutiile ce ofera si unora si altora niste avantaje ce pot fi prezentate public ca realizari personale ale actorilor politici din ambele tabere.

Nu cred ca Putin poate sa devina un Paria a intregului Univers Omenesc si nici „Satrapul” propriilor cetateni din Ucraina ca sa nu mai spunem de cei aflati in alte parti ale lumii.

Nu cred ca Putin poate risca scoaterea tuturor rusilor din contextul actual globalist si nici nu poate supravitui politic unui demers de impotrivire a intregii lumi civilizate si nu numai cu raportare la proprii lui cetateni oriune s-ar afla. Deja si-a indeplinit dorinta de a fi perceput de connationalii sai ca cel ce recupereaza (UNIFICATORUL) si cetateni (altfel nu ar fi avut sens miscarea de imagine cu autobuzele) si teritorii (Dombasul ) ce ar fi apartinut Rusiei si nu cred ca are interesul sa mearga mai departe in aceasta „ Aventura Militara ”.

Scopul a fost deja atins si renuntarea la tratatul de la Minsk a fost parte a acestul plan de multumire adusa connationalilor sai ce il admira acum pentru forta sa unica si personala de a unifica teritorii si de aduce cetatenii inapoi la Patria Mama.

Miza Razboiului a disparut deja (asa cum am spus nu a existat niciodata ) dar se vor mai juca cu plimbatul trupelor o vreme spre a accentua puterea celui devenit „Tarul” tuturor rusilor.

Orgoliul lui este satisfacut cetatenii sunt multumiti Occidentul este perceput de rusi ca si invins urmare a existentei rachetelor Hipersonice de neoprit iar Putin isi pune astfel amprenta maretiei personale in intreaga lume. Ce isi poate dori mai mult un sef de Stat ?

Intreaga omenire deschide televizorul atunci cind Putin „deschide gura ” si de aici si nevoia unor discursuri lungi ca parte a imensului succes mediatic.

A bifat toate casutele.Categories: Articole de interes general

1 reply

  1. Probabil putin Nu respecta acordul de la Misk. Dar NATO respecta acordurile semnate cu Rusia 30 de Ani in urma??  Rusia dura ca un Urs sau ca un Leu Tarile Vestice sunt o mana de Hyenas

    Sent from Yahoo Mail for iPhone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: