Garda (mincinoasă) moare, dar nu se predă

CEO-ul Moderna spune că este „rezonabil” să credem că pandemia ar putea fi în faza finală

16.02.2022 18:20

Stephane Bancel face declarații.
Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este „rezonabil” să credem că s-ar putea să ne apropiem de fazele finale ale pandemiei. Foto: Profimedia

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este „rezonabil” să credem că s-ar putea să ne apropiem de fazele finale ale pandemiei, scrie CNBC.

„Cred că este un scenariu rezonabil”, a declarat el la emisiunea “Squawk Box Asia”, când a fost întrebat despre opiniile potrivit cărora pandemia Covid-19 ar putea fi acum în stadiile finale.

„Există o șansă de 80% ca, pe măsură ce Omicron evoluează sau virusul SarsCov-2 evoluează, să vedem viruși din ce în ce mai puțin virulenți”, a spus el miercuri.

El a mai spus că există un alt „scenariu de 20% în care vom vedea o următoare mutație, care va fi mai virulentă decât omicron”.

„Cred că am fost norocoși că Omicron nu a fost foarte virulent, dar totuși vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza lui”, a spus el.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimele șapte zile au fost raportate 15,47 milioane de cazuri noi la nivel mondial și 73.162 de decese în aceeași perioadă.

Unele studii au arătat că, deși varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu produce îmbolnăviri la fel de grave ca tulpina Delta, potrivit Mediafax.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat în ianuarie că este periculos să se presupună că pandemia se apropie de final. De fapt, el a spus că „nu este nici pe departe încheiată” și a avertizat că vor apărea probabil noi variante pe măsură ce omicron se răspândește rapid pe glob.

Consilierul medical șef al Casei Albe, Anthony Fauci, a declarat, de asemenea, luna trecută, că este încă o „întrebare deschisă” dacă varianta Omicron va marca ultimul val al pandemiei.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: