Un om între neoameni protestează

„O întreprindere uimitor de coruptă”: Jordan Peterson critică mediul academic și demisionează din funcția de profesor la Universitatea din Toronto

educațieuniversitatewokenessRedacția Edictum Dei

Redacția Edictum Dei

Psihologul și autorul canadian de bestseller-uri Jordan Peterson a anunțat că nu mai este profesor titular la Universitatea din Toronto.

Într-un articol pentru The National Post, Peterson – care a stat recent de vorbă cu editorul Daily Wire Ben Shapiro – a subliniat obsesia spațiului educațional pentru „Diversitate, incluziune și echitate”, pe care a abreviat-o simplu „DIE” („MORI”).

„Mi-am imaginat că voi preda și să cerceta la Universitatea din Toronto, cu normă întreagă, până când vor trebui să îmi scoată scheletul din birou. Îmi iubeam slujba. Iar studenții mei, studenți și absolvenți deopotrivă, aveau o părere pozitivă față de mine”, a declarat Peterson. „Dar această carieră nu a fost menită să fie.”

Peterson și-a exprimat frustrarea că „studenții săi absolvenți heterosexuali de sex masculin, albi, calificați și extrem de bine pregătiți… au șanse neglijabile de a li se oferi posturi de cercetare universitară, în ciuda unor dosare științifice stelare”, datorită mandatelor privind diversitatea.

„Acestea au fost impuse în mod universal în mediul academic, în ciuda faptului că, în toți anii carierei mele, comitetele de angajare din universități făcuseră deja tot ce era rezonabil, și chiar mai mult, pentru a se asigura că niciun candidat calificat din partea «minorităților» nu a fost trecut cu vederea”, a scris el. „Studenții mei sunt, de asemenea, parțial inacceptabili tocmai pentru că sunt studenții mei. Eu sunt persona non grata, din cauza pozițiilor mele filosofice inacceptabile. Și acest lucru nu este doar un inconvenient. Aceste fapte mi-au făcut slujba nesustenabilă din punct de vedere moral. Cum aș putea să accept potențiali cercetători și să-i formez cu conștiința împăcatî știind că perspectivele lor de angajare sunt minime?”

Peterson a subliniat alte tendințe care distrug mediul academic „și, în aval, cultura generală” – inclusiv sfârșitul. De asemenea, el a observat că colegii trebuie să se supună mandatelor de diversitate pentru a obține granturi de cercetare.

„Cu toții mint (cu excepția minorității celor care cred aceste lucruri cu adevărat) și își învață studenții să facă același lucru. Și o fac în mod constant, cu diverse raționalizări și justificări, corupând și mai mult ceea ce este deja o întreprindere uimitor de coruptă”, a deplâns el. „Unii dintre colegii mei chiar își permit să urmeze așa-numita formare anti-bias, condusă de personal extrem de necalificat din domeniul resurselor umane, care ține prelegeri inepte și nonșalante, expuse într-o manieră acuzatoare, despre atitudini rasiste/sexiste etc. teoretic omniprezente. O astfel de instruire este acum adesea o condiție prealabilă pentru a ocupa un post de profesor într-un comitet de angajare.”

Problema se extinde mult dincolo de Universitatea din Toronto.

Peterson a declarat că consiliile de acreditare pentru programele canadiene de formare în psihologie clinică pentru absolvenți „intenționează acum să refuze să acrediteze programele clinice universitare dacă nu au o orientare de «justiție socială»”. Referindu-se, de asemenea, la interzicerea „terapiei de conversie” din Canada, Peterson a spus că practica psihologiei clinice este efectiv „condamnată”.

Peterson a admonestat directorii, profesorii și alte persoane care capitulează în fața acestor mișcări și le permit avansarea în cultura occidentală.

„Iar voi, toți cei care mergeți alături de activiștii despre care vorbeam, indiferent de motivele pe care le aveți: este vina voastră”, a avertizat el. „Vă lăsați pradă prefăcătoriei și tăcerii. Învățându-vă elevii să disimuleze și să mintă. În timp ce zidurile se prăbușesc.

„Muzicieni, artiști, scriitori: încetați să vă mai pliați arta voastră sacră și meritorie pe cerințele propagandiștilor înainte de a trăda în mod fatal spiritul propriei intuiții”, a continuat el. „Nu vă mai cenzurați gândirea. Încetați să mai spuneți că veți angaja pentru producțiile voastre orchestrale și teatrale pe orice alte criterii decât talentul și excelența. Asta este tot ce aveți. Asta este tot ce avem oricare dintre noi.”

„Cel care seamănă vânt va culege furtună. Iar vântul se ridică.”

După un articol de Ben Zeisloft pentru Daily WireCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: