C. H. Spurgeon – Prea departe ca să mă mai întorc

„Pe cine altul am Eu în cer afară de Tine? Și pe pământ nu-Mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine” (v. 25)

Pentru lectură și meditație – Psalmul 73:1-28

Ne oprim pentru un moment ca să adunăm laolaltă câteva lucruri pe care le-am enunțat anterior.

Cea mai importantă nevoie a bisericii actuale este o nouă viziune despre Dumnezeu. Viziunea pe care a primit-o tânărul Isaia când a intrat în templu trebuie să devină și viziunea noastră. Ea l-a schimbat pe Isaia și ne va schimba și pe noi. Mulți creștini citesc Biblia nu ca să-L descopere pe Dumnezeu așa cum este, ci ca să-și confirme propria lor părere despre El. Astfel ei susțin un concept despre Cel Atotputernic care este complet fals, și de aceea, lipsindu-le adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu, se poticnesc în viață și nu reușesc să progreseze. Când i se dă lui Dumnezeu locul cuvenit, „înălțat și exaltat”, ajungem să recunoaștem locul care ni se cuvine nouă, iar închinarea noastră nu este doar un ritual, ci o experiență profundă și bogată avută în permanență cu Creatorul.

Unul dintre lucrurile care ne opresc să-L vedem pe Dumnezeu așa cum este El este preocuparea noastră față de felul în care se comportă alții cu noi în loc să ne preocupăm de atitudinea noastră față de Dumnezeu.

Istoria ne arată că cei care L-au cunoscut cu adevărat pe Dumnezeu s-au arătat foarte puțin interesați de ceea ce le-au făcut alții lor; erau prea preocupați căci doreau să dobândească o mai bună cunoaștere a Lui. Fiecare dintre noi trebuie să ia în considerare faptul că puțină cunoaștere a lui Dumnezeu valorează mai mult decât o mare cunoaștere despre El. De aceea trebuie să căutăm să dobândim viziunea pe care a primit-o Isaia în templu. Un lucru este sigur, am ajuns prea departe ca să ne mai întoarcem.

O Dumnezeule, în sfârșit ușile vieții mele încep să se deschidă înspre înafară nu înspre înăuntru. Încep să mă uit mai mult la Tine decât la mine. Simt că fac un lucru bun. Condu-mă, Părinte. Te voi urma. Mă rog în numele lui Cristos. Amin.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: