E grav ce se întâmplă!

Interesant punct de vedere.

Domnul Cristoiu știe însă că ideologia comunistă a fermentat în Franța, nu în Asia. Comuna din Paris (1871) a fost prima încercare de subjugare a societății sub numele unui Contract Social spre binele “maselor”.

Francezii l-au respins (prea greu de animalizat) și au căutat iar monarhia (dreptul divin in locul glasului gloatelor grohăitoare).

Ideologii l-au redirecționat atunci spre Rusia lui Lenin (o nație subdezvoltată și animalizată sub țarism).

Elitele au experimentat apoi în paralel trei forme de socializare: comunismul, aristocrația europeană și democrația americană. Ce a urmat, se știe.

Progresul excepțional al Chinei nu este “din sine”, ci din furtul cras de tehnologii occidentale. El nu este dovada superiorității sociale ca sistem, ci abundența hoțului care trăiește cu mâna în buzunarele altora.

Societatea occidentală a progresat muncind pe brânci, țările arabe au progresat pompând o respursă naturală providențială, petrolul, iar China progresează ca o pușcărie în care deținuții produc din furtul de tehnologie.

Oricum o dai, avem de ales între vox dei și vox derbedeii. Biblia ne metaforizează sub imaginea unei turme de oi și are perfectă dreptate. N-am fost făcuți pentru independența luciferică, ci pentru integrarea armoniosasă într-o împărăție eternă. Nu putem sta în picioare, decât dacă am stat mai întâi în genunchi înaintea lui Dumnezeu. Aceasta este esența valorilor iudeo-creștine pe care a fost clădită societatea occidentală.Categories: Articole de interes general

1 reply

  1. Foarte bine spus! Si ma refer la comentariu, nici nu m-am dus sa vad ce spune Cristoiu. Am experienta mea cu comentatori chinezi care-mi prezinta progresul Japoniei ca pe o mimune de urmat, si ca societate ce nu a avut nevoie de Dumnezeu pentru dezvoltare. Apoi le spun de baza pe care au construit si sursa acelei baze si apoi raman singur… bate vantul pe forumul respectiv…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: