Managerul Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi: Am externat ultimul bolnav de Covid-19, dar ne este frică să nu sărbătorim prematur

Autor: Remus Vlad, RedactorPublicat: 15/12/2021 06:49Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam pacient spital bolnav terapie

Managerul spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, Radu Crişan Dabija, anunţă, marţi seară, că a fost externat ultimul bolnav de Covid din unitatea medicală pe care o conduce, dar că se adună nori negri deasupra Europei şi că sărbătoarea ar putea fi prematură, anunță news.ro.

“A doua oară anul acesta răsuflăm (ironic, nu?) uşuraţi fiindcă am externat (din nou) ultimul bolnav de Covid-19. Plecând pe picioarele sale, am privit din nou, ca într-un morbid deja-vu, cum ne îmbătăm cu gândul că poate “e gata”, “se termină”, am scăpat. Dar se adună nori grei deasupra Europei şi ne este frică să nu sărbătorim prematur“, scrie pe Facebook managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, medicul Radu Crişan Dabija.

El adaugă că nu vrea să mai audă zgomotul compresoarelor din staţia de oxigen şi nici “salvările urlând toată noaptea“ pe străzile Iaşiului.

“Ce n-aş da să nu mai aud motoarele compresoarelor din staţia de oxigen gemând de extenuare, salvările urlând toată noaptea până şi în liniştea dealurilor mele din Comunitatea Bârnova – Iaşi, plânsetele fiilor şi fiicelor de bolnavi răpuşi de mizeria asta de virus şi disperarea bolnavilor după mai mult oxigen. Ce n-aş da să nu mai aud “Faceţi ceva, vă rog!” Dar, mergem inainte. Cu bune, cu rele, mergem fix înainte, noi, cei de la Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Iaşi (…) Hai, poate am scăpat de virus“, mai scrie medicul Radu Crişan Dabija.

Numărul cazurilor de Covid a scăzut constant în ultimele săptămâni la Iaşi, iar medicii afirmă că nu mai există presiune pe secţiile de terapie intensivă.

Până marţi, în judeţul Iaşi, s-au înregistrat în total 71.554 cazuri de Covid, din care 23 în ultimele 24 de ore.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: