Varujan Vosganian: ‘V-ați fi așteptat ca țările vaccinate până-n dinți să fie în zona verde. Stupoare!’

Autor: Ionel Dancu, ReporterPublicat: 09/12/2021 20:34Sursa foto: rnews.ro

vosganian

Fostul ministru Varujan Vosganian spune că din clasificarea țărilor în funcție de riscul epidemiologic, listă realizată de Ministerul de Externe, reiese paradoxal că statele aflate în zona roșie au un procent mediu de vaccinare de peste 60%.

„Spuneam deunăzi, spre indignarea unora, că pe planetă teritoriile cele mai vaccinate sunt și cele mai infectate. Iată și dovada: cea mai recentă listă a Ministerului de Externe cu zonele clasificate în funcție de riscul epidemiologic (infectările cumulate în ultimele două săptămâni). V-ați fi așteptat ca statele vaccinate până-n dinți să fie în zona verde, iar cele care au lăsat vaccinarea de izbeliște să fie în zona roșie. Stupoare! Veți constata că, pe ansamblu, statele aflate în zona roșie (risc epidemiologic ridicat) au un procent mediu de vaccinare de peste 60%, în timp ce zona verde are un procent mediu care coboară spre 30%. Adică exact pe dos”, a scris Vosganian, pe pagina sa de Facebook.

„Situația cea mai elocventă (ca să nu zic penibilă) o reprezintă Uniunea Europeană, cu o campanie asiduă pro-vaccinare și cu această năstrușnică invenție care se cheamă certificatul verde, un fel de instrument de șantaj și discriminare. Dintre cele 27 de state membre ale UE, 21 de state se află în zona roșie, 6 în zona galbenă (Finlanda, Italia, Malta, România, Suedia, Spania) și, țineți-vă bine, niciuna în zona verde. În Uniunea Europeană singurul lucru verde, din punct de vedere epidemiologic, este certificatul verde!!!”, a adăugat fostul ministru.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: