Ungaria sfidează trendul mondial: Interzice prin lege promovarea homosexualității în rândul minorilor

Ungaria sfidează trendul mondial: Interzice prin lege promovarea homosexualității în rândul minorilor

Ungaria a adoptat marţi un text de lege care interzice ”promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorări apărătorilor drepturilor omului, în contextul în care Guvernul suveranistului Viktor Orban îşi multiplică restricţiile impuse lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), relatează AFP.

Acest text a fost adoptat cu votul a 157 de deputaţi, inclusiv din cadrul Partidului Fidesz, într-o sesiune transmisă în direct la televiziune, scrie News.ro.

Opoziţia a boicotat acest vot – cu excepţia Partidului Jobbik (extrema dreaptă anti-Orban), care a votat ”pentru”.

”Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor sub 18 ani”, se arată în acest document, pe care AFP scrie că l-a consultat.

În text se arată că astfel se ”protejează drepturile copilului”.

În practică, programe educative sau publitatea unor companii mari solidare cu minorităţile sexuale şi de gen – de exemplu o reclamă Coca-Cola în care apare un cuplu de bărbaţi, care a condus în 2019 la îndemnuri la boicot – nu vor mai fi autorizate.

Nu vor mai fi autorizate nici cărţi, ca o culegere de poveşti şi legende care dedramatizează homosexualitatea, care a provocat furia puterii naţionaliste a lui Viktor Orban în toamna lui 2020.

Seriale ca Friends sau filme ca Bridget Jones, Harry Potter sau Billy Eliot, în care se evocă homosexualitatea, ar putea de asemenea să fie interzise minorilor, potrivit unor ONG-uri.

Mii de persoane au ieşit în stradă luni seara, la Budapesta, pentru a denunţa această ”propagandă permamentă” a Guvernului Orban împotriva comunitţii LGBT.

www.stiripesurse.roCategories: Articole de interes general

1 reply

Trackbacks

  1. Ungaria sfidează trendul mondial: Interzice prin lege promovarea homosexualității în rândul minorilor | Ciprian I. Bârsan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: