Biblia vorbeste despre o civilizatie disparuta: Descoperirea ce confirma scrierile Scripturii

de George Titus AlbulescuMarti, 13 Aprilie 2021, ora 05:00

Biblia vorbeste despre o civilizatie disparuta: Descoperirea ce confirma scrierile Scripturii
Tablita hitita FOTO: Facebook

Multi experti considera Biblia doar ca o sursa de intelepciune si indrumare spirituala, insa poate Scriptura sa serveasca si ca o istorie a civilizatiilor disparute in neantul vremurilor? Iata, ca descoperirea realizata de arheologi in Turcia, confirma existenta imperiului hitit in regiunea Anatoliei, in secolul al XVIII-lea i.Hr.

Un expert in studii biblice sustine ca dovezile din Provincia Corum confirma scrierile din Biblie. Civilizatia hitita a fost un vechi popor care s-a extins in zona Siriei de astazi si pe tarmurile Marii Mediterane, potrivit Express.

Imperiul s-a prabusit si pana in secolul al XII-lea i.Hr. s-a dizolvat, aparand orase-stat independente. Conform declaratiilor lui Tom Meyer, profesor la Shasta Bible College and Graduate School din California, Statele Unite, exista numai putin de 50 de mentiuni ale hititilor, numai in Vechiul Testament.

Cea mai importanta descoperire arheologica din Turcia s-a facut la Bogazkale – un sit aflat in Patrimoniul UNESCO – unde s-au gasit mai mult de 10.000 de tablite de lut. “Descifrarea unora dintre acestea au condus la ideea ca orasul a fost vechea capitala a imperiului hitit, cunoscut in istorie sub numele Hattusha”, a spus Meyer.

Mai mult decat atat, tablitele dezvaluie si o cronologie a istoriei hititilor din secolele XIV – XIII i.Hr. “Redescoperirea acestei civilizatii disparute si reinvierea limbii lor servesc ca un avertisment pentru cei care nu cred in acuratetea istorica a Bibliei”, a adaugat profesorul.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: