Spun și eu: Sper să vă placă …

Acum peste 42 de ani, în 1978, celebrul cineast francez Claude Lelouch a fixat o cameră giroscopică în partea din față a unui Ferrari 275 GTB și a invitat un prieten, pilot profesionist de Formula 1, să facă o călătorie prin „inima Parisului”, la cea mai mare viteză posibilă, înainte de răsăritul soarelui. Călătoria urma să înceapă de la „Porte Dauphine” să trecă pe la „Le Louvre” și se termine la Bazilica „Sacré-Coeur”. Inutil de precizat că Lelouch nu a obținut un permis de la autorități pentru a închide străzi de-a lungul traseului periculos.

Lelouch se aștepta ca drumul, și deci filmul, să dureze 10 minute. Pilotul a finalizat circuitul în mai puțin de 9 minute, atingând uneori viteze de 260 km pe oră. Filmul arată automobilul strecurându-se prin intersecții cu semafoare pe roșu, evitând de puțin trecători și porumbei și străbătând străzi cu sens unic pe sensul interzis.

Când filmul a fost prezentat publicului, Claude Lelouch, care nu a dezvăluit niciodată identitatea șoferului, a fost arestat un timp. S-a speculat că șoferul ar fi putut fi René Arnoux sau Jean-Pierre Jarier. Lelouch a fost eliberat, iar filmul a fost interzis și a fost vizionat doar în săli de proiecție ilegale. Dacă nu ați mai văzut acest film până acum, descărcați-l de mai jos și vizionați-l ținându-vă respirația. Sper să vă placă.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: