Hai și noi pe MeWe!

ILD pe MeWe – o altenativă de etapă la cenzura politică sufocantă a Big Tech

Costin Andrieș – 28 ianuarie 20210

MeWe a devenit în ultimele săptămâni principala alternativă la Facebook, după ce, într-un gest de cenzură politică fără precedent în SUA, cele mai mari platforme de socializare din lume au blocat accesul președintelui (încă, pe atunci) Donald Trump. Atunci când acesta era încă, nominal, cel mai puternic om din lume.
Am creat astfel o pagină MeWe, În Linie Dreaptă – ILD și un grup cu același nume

Câteva ore mai târziu după ce Facebook a blocat pe termen nedefinit accesul lui Trump, Michelle Obama, soția fostului președinte din partea Partidului Democrat, Barack Obama, a cerut companiilor din Silicon Valey să îi interizcă lui Trump „permanent” accesul pe platformele de socializare. Zis și făcut. Două zile mai târziu, Twitter supralicitează și elimină „definitiv” contul președintelui american.

Milioane de utilizatori în căutarea unei alternative migrează pe Parler; apoi, câteva zile mai târziu, Parler e efectiv scos de pe internet într-o acțiune coordonată a celor mai mari companii din Big Tech – Google, Apple, Amazon.

MeWe a devenit astfel, momentan, principala alternativă la Facebook.  Am creat o pagină MeWe pentru În Linie Dreaptă – ILDși un grup cu același nume. La momentul publicării articolului, pagina ILD de MeWe are 470 de urmăritori și peste 200 de persoane fac parte din grup.  De asemenea, am creat și un profil Costin Andrieș.

Vă așteptăm pe Mewe!

P.S. MeWe e posibil să se dovedească o simplă alternativă de etapă. Donațiile făcute în politica americană din 2018 până acum de patronul MeWe, Mark Weinstein, sunt în proporție covârșitoare direcționate către stânga americană, tabără din politica americană care a ajuns azi manifest pro cenzură – cu consecințe în întreaga lume. Încerc să nu îmi fac iluzii, e posibil să contribuim la creșterea unei platforme care, când va deveni destul de puternică pentru a atrange investitori importanți, va avea probabil același tip de comportament abuziv ca Facebook, Twitter etc.

Puteți citi și: Mihai Popa: Socialiștii aplaudă cenzura pusă în practică de niște miliardari. MeWe, o variantă de rezervă pentru conservatoriCategories: Articole de interes general

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: