Nicolae Paulescu – un stâlp în Templul Dumnezeului său!

Nu pot sa nu mă gândesc că azi putea fi și invers: Nicu prezent la înmormântarea lui Daniela și a mea, iar copiii noștri compleșiti cu durerea despărțirii și prozaicul actelor de moștenire …

Dumnezeu ne-a dat însă varianta asta de lucru. Ofer prietenilor și cunoscuților imagini și mesaje de la înmormântarea acestui om care a fost unul din fondatorii bisericii noastre.

Mai întâi necrologul, apoi imagini de viață și apoi mărturi și mesaje:

Pavel Ploscariu

Nicu Paulescu (mulțumim fratelui Ploscariu)

+++

Nicu Paulescu, s-a născut pe 28 septembrie 1948 in Satul Stănești, Județul Mehedinți, Romania. A fost al doilea copil din cei cinci în familia lui Ilie și Ioana Paulescu. Primul născut este sora lui mai mare Maria, a urmat Nicu, Virgil (Gicu), Cornel & Lizuca. Tatăl lui a murit la vârsta de 29 de ani și mama mult mai târziu, după ce toți copii au devenit adulți…

S-a născut în familie de necredincioși. Bunica lui este soră cu bunicul meu din partea mamei, care este și bunicul verișorilor Brezoi și Burtea care au locuit aproape de Nicu. Pe bunicul lui nu-l cunosc pentru că a murit în primul război mondial însă bunica, Marița Stan, era credincioasă și era ușa deschisă prin care noi intram deseori în casa lor să-l lăudăm pe Domnul împreună și să vestim Evanghelia familiei. Deșii părinții erau necredincioși și creștinii erau priviți cu ostilitate de preotul satului și de alți oameni, totdeauna am fost primiți bine în casa lor. Mai târziu mama lui s-a predat Domnului, de asemenea sora ceam mai mică, Lizuca și familia ei.

Zona în care s-a născut Nicu era o zonă muntoasă și colectivul comunist nu a confiscat pământul oamenilor însă era foarte greu de trăit. Pentru servici trebuia să faci naveta la minele de cărbuni din apropierea orașului Motru, peste 30 de km. Din cauza acestor greutăți tinerii care aveau ocazie să plece la oraș plecau. Așa, la 20 de ani Nicu a plecat la Oțelul Roșu și a lucrat la oțelărie.
La Oțelu Roșu Nicu s-a întâlnit cu Domnul Isus și în memoria mea Nicu este mai proeminent după punctul acesta. Deși eram în orașe diferite din când în când ne întâlneam și în mintea mea a rămas imprimată bucuria care radia din inima lui Nicu după ce l-a primit pe Domnul Isus. Toate întâlnirile noastre începeau și se încheiau cu rugăciune și știu că asta a fost practica lui Nicu întreaga lui viață.

La începutul anilor 1980, din cauza îngrădirii și persecuțiile comunismului gândul și mintea tinerilor s-a îndreptat tot mai mult către occident și fiecare căuta, cu riscul închisorii și chiar al vieții o portiță să evadeze. Așa a găsit Nicu portița lui prin Iugoslavia și sponsorizat de Pastorul Avram Boțan a ajuns în zona San Francisco. S-a mutat pentru un scurt timp la New York în biserica păstorită de Fr. Aurel Popescu, apoi s-a întors în San Francisco și în final, a ajuns în Los Angeles unde a petrecut cel mai mult din viață.

La Los Angeles, în 1982 a cunoscut-o pe Persida, s-au logodit pe 28 Ianuarie și pe 20 Februarie s- au căsătorit. Împreună, au fost binecuvântați cu fiul lor, Samuel.

Samuel s-a căsătorit cu Laura și i-au umplut brațele inima și viața lui Nicu cu cele două nepoțele frumoase și scumpe…
A fost ușor să vezi că Nicu l-a iubit din toată inima pe Domnul Isus, a iubit familia lui, a iubit biserica. A iubit America, România, special Oltenia și prin ”Romania For Christ” a trimis ajutor acolo. El a dorit să fie cât mai mult folositor lucrării lui Dumnezeu.

– Nicu a avut o inimă mare și sensibilă, una nouă ca aceia de care vorbește Ezechiel: “Le voi da o altă inimă, și voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, și le voi da o inimă de carne, ca să urmeze poruncile Mele, să păzească și să împlinească legile Mele; și ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor.” (Ezechiel 11:19, 20) Nicu a avut o așa inimă.
-Nicu a știut un secret pe care mulți nu-l au știut pe planeta asta. El a fost umil (blând) și a trăit o viață de simplitate.

Regele David spune: ”Cei blânzi moștenesc țara, și au belșug de pace.” (Psalmul 37:11) Oamenii care se frământă să strângă tot mai multe posesii nu au pace, însă Nicu s-a bucurat de o viață îmbelșugată de pace.

– Nicu a știut un secret pe care l-a știut Avraam, care nu avea nici o bucățică de pământ și a dorit să cumpere doar cât avea nevoie să-și îngroape soția și a spus Hetiților, „Eu sunt străin și venetic printre voi… Fiii lui Het au răspuns astfel lui Avraam: „Ascultă-ne, domnule! Tu ești ca un domnitor al lui Dumnezeu în mijlocul nostru…” (Geneza 23:4-6)

Nicu a știut că este călător și străin pe această planetă și nu s-a strofocat să adune lucruri care aparțin pământului ci a căutat pacea cu Dumnezeu și pacea lui Dumnezeu și s-a bucurat de pacea aceea și de viață ca și când planeta i-a aparținut până în ultima lui zi…

Nicu a locuit în zona Los Angeles timpul cel mai mult, dar casa lui nu este aici. Abia acum după ce și-a scuturat țărâna aici într-o groapă, ajuns acasă în locul acela pregătit de Domnul Isus. Pe aici și pe oriunde, el a fost un călător așa cum suntem fiecare din noi și așa cum a făcut Avram și toți ceilalți sfinți el a privit înainte către orașul acela ceresc, care are temelia, proiectată și construită de Dumnezeu. (Evrei 11:10)

La revedere Nicule, îți spune soția, fiul și fiica ta, nepoțelele tale scumpe, verișorii tăi, frații și surorile tale în Christos! Bucură-te de veșnicia ta, de odihna ta perfectă în casa ta perfectă cu Domnul și Mântuitorul nostru, și ne vom revedea mai repede decât realizăm noi

+++Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: