Nelu Lăpugeanu, păstor la Făget, a plecat la Domnul

Este al treilea coleg de promoție care a plecat la Domnul anul acesta. Mulțumesc fratelui Tuțac pentru prezentarea frumoasă.

Ionel L. Tuțac 

5h  · Pastorul Ioan Alexandru Lăpugean (1949-2020) a fost chemat acasă!

În această seară (27 decembrie 2020) şi-a sfârşit alergarea pământească unul dintre păstorii care a influențat cel mai mult viața mea.

Pastorul pe care l-am cunoscut din copilărie, omul care m-a botezat şi care m-a încurajat să merg la Seminar, cel care a predicat la nunta şi ordinarea mea, consilierul meu spiritual în momentele grele ale slujirii, a fost chemat de Mântuitorul nostru drag să-şi primească cununa.

Fratele Nelu, aşa cum îl cunoşteam cu toții, s-a născut la data de 13 februarie 1949, în familia unui diacon baptist, o familie numeroasă în care au crescut 11 copii, din localitatea Jupâneşti, județul Timiş.

Auzind Evanghelia a conştientizat, încă din tinerețe, faptul că are nevoie de un Mântuitor personal, s-a pocăit de păcatele sale şi a fost botezat, în data de 13 iunie 1970, în Biserica Creştină Baptistă din Sinteşti de către pastorul Gavril Crişan.

Încă din copilărie a avut dorința de a predica Evanghelia, astfel că între anii 1974-1978 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucuresti. După terminarea studiilor a venit să slujească în cercul de biserici Făget, format din Bisericile Creştine Baptiste din localitățile Făget, Sinteşti, Coşteiu de Sus şi Bichigi.

A fost ordinat ca păstor în data de 9 noiembrie 1980 în Biserica Baptistă din Făget. Din comisia de ordinare au făcut parte păstorii: Ioan Trif, Laurențiu Tuțac, Dragoş Hudema, Mihai Mihuț, Busuioc Belciu, Viorel Clintoc, Gheorghe Băleanu, Dumitru Turcin, David Nicola şi Ioan Lupulescu.Între anii 1992-1998 a fost implicat în construirea clădirii Bisericii Baptiste din Făget, inaugurarea noului lăcaş de închinare având loc în data de 10 mai 1998

.A mai slujit în Bisericile Baptiste din Susani, Cliciova, Dumbrava, Margina, dar şi în alte localități din zona Făgetului. A fost implicat în plantarea şi construirea Bisericii din Dumbrava, dar şi în repararea lăcaşurilor de cult din Tomeşti şi Româneşti. Între anii 2009-2015 a fost vicepreşedinte al Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, dar a fost şi membru în comitetul Casei de Pensii şi Ajutoare a Cultului Creştin Baptist din România.

A editat un mic Almanah al Bisericilor Creştine Baptiste din zona Făgetului (2015) şi cărțile: Ilustrații pentru predici, Spicuiri din Biblie, Schițe de predici pentru sărbătorile Domnului şi Profetul Ilie.A fost căsătorit cu sora Ana Pătraşcu, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu 5 copii: Amiel Magdiel, Corneliu Otniel, Samuel, Iosif şi Emanuel Zaharia. Doi dintre băieții lui, Iosif şi Emanuel Zaharia, slujesc astăzi ca păstori.Dumnezeu să mângâie familia îndoliată!P.S.

Ataşez câteva fotografii din viața şi activitatea dânsului.Categories: Articole de interes general

1 reply

  1. Fr. Daniel, aș putea să și tac, că era mai tânăr ca mine, dar simt nevoia să vorbesc spunând că pozele acestea, în special cele de botez, prezintă niște chipuri a un oameni născuiți din nou! Slăvit să fie Domnul! Apoi, la fabrica din Tomești, am dus circa 400 de globuri de sticlă,ale Bisericii Elim Timișoara, pentru a le fi retezate concavitatea de la partea superioară, prin tăiere cu mașini speciale, pentru că după încălzire, pocneau becurile în interiorul lor! Cu această ocazie l-am cunoscut pe past.Lăpugean care m-a ajutat! Dumnezeu îi va răsplăti cu siguranță, El care răsplătește și un ”pahar de apă” !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: