Moldova se mișcă!

Am primit de pa Nocolas Dima:

Chers amis

Nu voi comenta tristele alegeri parlamentare din Romania; participarea (putin peste 30%) vorbeste de la sine. Din fericire avem si o veste buna. Mai jos informatii despre adunarea de la Chisinau trimise de catre prof. Vasile Dulgheru, prieten al asociatiei noastre, caruia ii multumim. Alexandru Herlea

Mult Stimați Prieteni!
       Tocmai am sosit din Piața Marii Adunări Naționale și pot să vă spun că a fost un eveniment de adevărată unire a tuturor, indiferent de naționalitate, împotriva hoției. 

Întrunirea „La sfat cu poporul” inițiată de președinta Republicii Moldova Maia Sandu, a avut loc. Și Poporul a sfătuit-o:

  •  guvernul Kiku (o anexă a defunctului Dadon) trebuie să-și dea demisia;
  • să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate pentru a fi aleși în parlament oameni cu durere de nevoile Poporului pentru a schimba această bandă de hoți, interlopi, oligarhi, uzurpatori, care s-au cuibărit în actualul parlament.

           În Piața Marii Adunări Naționale au fost prezenți peste 50000 de oameni, veniți din toate colțurile Republicii. Am văzut foarte mulți oameni buni în piață. M-am întâlnit și cu băștinași de-ai mei veniți de la Cantemir, nu plătiți, cum fac alde Dadon, veniți de bună voie. Au venit din toate colțurile Moldovei. Au venit din Găgăuzia. La tribună a vorbit unul din ei (fie și în limba rusă). A vorbit foarte bine. Au vorbit dnii parlamentari I. Grosu, A. Slusari, O. Țîcu, dl Covrig din partea combatanților, din partea agricultorilor. Foarte bine a vorbit Doamna președinte Maia Sandu, propunând să se voteze demisia guvernului Kiku și declanșarea alegerilor anticipate. Foarte bine a vorbit doamna deputat PAS Veronica Roșca, care a înmânat doamnei Maia Sandu Constituția. 

        Domnul Dorin Chirtoacă a vorbit excelent, chemând la unitate, indiferent de naționalitate, de ideologie, pentru a da jos guvernul Kiku și a declanșa alegeri anticipate. Sunt mari speranțe că se va reuși declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, dar pentru câștigarea lor va trebui să ne organizăm foarte bine, în primul rând unificarea forțelor pe cele două segmente – dreapta și centru-dreapta. Doar având un singur partid pe segmentul de dreapta și un singur partid pe segmentul de centru-dreapta avem șanse reale să creăm în parlament o majoritate capabilă să anihileze stânga (PSRM, ȘOR și Partidul nostru. Să fim uniți și vom izbândi.
        Este un început de bun augur spre coalizarea tuturor forțelor antioligarhice, antidodoniste.        Să ne ajute Dumnezeu în această nobilă misiune și să scoatem Republica Moldova din captivitatea lui Dadon și găștii lui, din captivitatea Rusiei.

Cu deosebită considerațiune,

Valeriu DulgheruCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: