Că se întreba lumea, dom’le, cui folosește pandemia? Iacă-tă cui. Alții ziceau, neah, e o prostie, e teoria conspirației

Certifcatul digital de sănătate, livrat sub forma unei aplicații care poate fi citită de autorități printr-un cod de bare, va deveni, foarte curând, standardul internațional de sănătate.

Pe baza codului de bare generat de aplicație, cetățenii vor putea accesa (sau nu) toate funcțiunile societății, de la transportul internațional și până la utilitățile publice, comerciale sau joburi.

Aplicația este deja obligatorie în China, țară care a și propus, la summitul recent G20, adoptarea aplicației ca standard global. Dosarul de sănătate pe care se bazează aplicația este creat de către autoritățile medicale naționale, pe baza unei grile stabilite global, care include vaccinarea (dar, nu numai), iar cetățeanul ar trebui să mențină un ”cazier” medical curat pentru a putea face parte din societate, din orice societate de pe planetă. Este de așteptat ca sistemul să fie extins și aplicat din a doua parte a anului 2021 spre începutul anului 2022. 

Ausweiss-ul medical global va permite conectarea informațiilor medicale de la toți locuitorii planetei și accesarea acestora de către instituțiile de stat și private, și în primul rând de către companiile pharma. 

Călătoriile între țări nu vor mai fi posibile fără ausweiss-ul digital medical, iar prima companie aeriană care a anunțat că biletul de avion este condiționat de certificatul de vaccinare este compania australiană Qantas. Urmează, foarte repede, și altele. 

În plus, și autoritățile fiecărui stat vor putea restricționa călătoriile între localități pentru cetățenii care nu au aplicația actualizată și conformă. Zic că, față de toate acestea, lupta unor ONG-uri pentru a opri amprentarea cărților de identitate, a devenit o mică glumă nevinovată. 

Aplicația folosită în China este realizată și distribuită de către două corporații chinezești, iar acest lucru ar putea întârzia extinderea sistemului la scară globală, cel puțin până când corporațiile americane sau europene vor dezvolta o aplicație similară. 

Că se întreba lumea, dom’le, cui folosește pandemia? Iacă-tă cui. Alții ziceau, neah, e o prostie, e teoria conspirației. Dublu iacă-tă. Sursele aici: https://www.bbc.com/news/business-55039662 , https://www.bbc.com/news/world-australia-55048438JanettCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: