Holloween

123141608_693530727959475_1537844654182818917_nMarcus Dumitru

De fapt, nu e așa. Holloween vine de la Hollow Evening (Seara sfântă), sărbătoarea tuturor Sfinților ne numiți în calendar.

Ar trebui să fie cea mai dragă zi tuturor creștinilor când își amintesc de cei dragi glorificați, cu care așteaptă întâlnirea cu mare dor. Dar pentru că Biserica nu a gestionat bine învățătura despre lumea invizibilă, și a lăsat pe toți neaveniții să își mențină și amestece în cultura populară credințele lor și relațiile lor spurcate cu lumea de dincolo, această zi a fost furată.

Așa cum a fost furat Crăciunul de Moși Gerili, Paștele de Iepurași, Holloween a fost furat de puterile întunericului. Lor nu le place că au fost înlăturați, înlocuiți, destituiți, puși la colț și își înghit cu ignonimie rușinea pățită la Calvar. Își reclamă drepturi și accesuri pe care nu le mai au, dar pe care oamenii încă le oferă. Cei care au refuzat dragostea adevărului vor pieri împreună cu ei.Categories: Articole de interes general

2 replies

  1. Asa este.
    Multe sarbatori, oboliceiuri si practici crestine, cu inceput bun, au fost fie pervertite de oameni rauvoitori, fie li s-a uitat originea de catre “crestini” nominali, lumesti, si au devenit forme fara fond (Craciunul si Pastele sint intr-adevar bune exemple).
    Circula pe internet tot felul de basme despre tot felul de subiecte.
    Un crestin are datoria sfinta sa se informeze inainte de a deschide gura (sau de a apasa tastatura).
    Insa, in modul in care este sarbatorita asaltazi sarbatoarea (fosta “Ziua tuturor sfintilor”) e mai bine pentru crestini sa nu aiba nimic de a face cu ea.

  2. The History of Halloween — Rick Renner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: