America în analiza unui american român

În ciuda evenimentelor dureroase care au tulburat profund America în ultimele zile, America rămâne tărâmul libertații, prosperității și democrației. Las spre citire câteva observații despre America făcute de prietenul meu Timotei Dinica:

“Cateva considerente despre situatia din SUA

❶ Nu poti defini o tara intreaga dupa actiunea criminala a unui politist.

❷ Statistic, politia impusca mortal mai multi `albi` decat orice alta rasa, deci nu este un razboi al rasismului.

❸ Justitia americana il va pedepsi exemplar pe vinovat in urma unui due process (proces echitabil).

❹ Protestele normale si pasnice au fost deturnate de miscari anarhice, in special de Antifa, pusti si tineri care nu stiu decat sa loveasca si sa devasteze magazinele.

❺ Fiecare guvernator de stat are obligatia sa restabileasca ordinea si sa apere oamenii, magazinele si afacerile neimplicate in proteste – au la dispozitie politia si Garda Nationala.

❻ Autoritatile din Minneapolis au cedat anarhiei inca din prima zi, evacuand sectiile de politie si intarziind sa activeze Garda Nationala, dand ocazia anarhistilor sa preia controlul.

❼ Observand ca guvernatorii intarzie sa aplice legea si violentele se raspandesc, presedintele Trump va invoca Insurrection Act, care ii va permite sa foloseasca fortele federale (armata, fortele aeriene) pentru a restabili ordinea, suplimentand sau preluand conducerea fortelor locale.

❽ Partidul Democrat, un fan mai vechi al Antifa, alimenteaza anarhia si strange fonduri pentru eliberarea din inchisoare a celor arestati in aceste proteste violente.

❾ Mass-media mainstream joaca, din nou, un rol provocator si pentru audienta si contrapunere politica, denatureaza, invoca, minimalizeaza evenimentele, uneori chiar sustinand anarhia in detrimentul oamenilor nevinovati.

❿ Chiar si cu aceste probleme, SUA raman o tara mai democratica decat altele, avand intotdeauna resurse si instrumente pentru a rezolva conflictele. Numai ca, uneori, discursul politic populist nu mai tine loc de liniste si ordine, ci trebuie sa apelezi la forta, sa preiei controlul.”

God bless America!

Image may contain: sky, cloud and outdoor


Categories: Articole de interes general

2 replies

Trackbacks

  1. America în analiza unui american român – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: