W. S. Ibrahim – Tu când te distrezi?

De aceea mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. – Fapte 24.16

O tânără credincioasă a fost invitată de un tânăr necredincios la un concert rock. Ea a răspuns: «Nu, mulțumesc!». La puțin timp după aceea, același tânăr a rugat-o să meargă cu el la dans. Din nou l-a refuzat. El a insistat, de data aceasta rugând-o să-l însoțească la o petrecere. Ea l-a refuzat a treia oară. Acest al treilea refuz l-a iritat așa de tare pe tânăr, încât a exclamat: «Tu nu mergi la concerte rock! Tu nu dansezi! Nu bei, nu petreci! Dar tu cum te distrezi?».

Răspunsul ei trebuie să fie o lecție pentru noi toți: «Eu mă distrez atunci când merg la culcare în fiecare seară cu mintea limpede și cu conștiința curată. Mă distrez trezindu-mă în fiecare dimineață fără să fiu mahmură și fără să mă simt vinovată pentru ce am făcut în noaptea respectivă. Mă distrez cu adevărat atunci când fac lucruri pentru care nu trebuie să mă scuz, să mă îndreptățesc sau de care să-mi fie rușine înaintea părinților mei sau înaintea celorlalți credincioși. Însă, în primul rând, mă distrez făcând acele lucruri care nu-L întristează pe Domnul meu».

Tânărul, care nu voia să-și schimbe căile, nu i-a mai făcut niciodată vreo invitație. Astăzi, această credincioasă este căsătorită cu un bărbat credincios puternic spiritual, care a fost atras de ea datorită convingerilor ei și a frumuseții ei interioare. Ea continuă „să se distreze“ fără să aibă rănile și regretele unui trecut păcătos și fiind în fiecare zi o soție și o mamă iubitoare în căminul ei. În mod special se bucură să fie un model pentru fetele tinere din adunarea ei, care se confruntă aproape în fiecare zi cu același fel de ispite, menite să le întineze conștiința. O conștiință bună este o binecuvântare nu numai pentru noi, ci și pentru cei din jurul nostru.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: