OFERĂ-LE COPIILOR TĂI VALORI!

coordonatori Bob & Debby Gass

„Nimeni nu poate pune o altă temelie” (1 Corinteni 3:11)

Un copil fără valori se află la mila valorilor oricărei alte persoane.

Apostolul Pavel scrie: „noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu … nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă, și care este Isus Hristos.” (v. 9, 11). Când modelele de adulți din viața copiilor tăi îi dezamăgesc, prezintă-li-L pe Domnul Isus. „Eu pentru aceasta M-am născut” (loan 18:37).

Spune-le copiilor tăi că s-au născut cu un scop special și că în umblarea lor cu Dumnezeu, El li-l va descoperi. Indiferent cât de bogați sau de celebri vor deveni, ei nu se vor simți împliniți cu mai puțin. Presiunea anturajului ar fi mai puțin eficientă dacă ți-ai învăța copiii să-și păstreze propriile valori și să-și respecte propriile opinii.

E periculos ca alții să exercite o influență prea mare asupra lor! Și nu te limita numai la a-i învăța pe copiii tăi, cere-le părerea – și respect-o. Acasă este locul în care copiii învață să practice exprimarea propriilor sentimente și dacă ai pus o temelie corectă, nu ai motive de îngrijorare. Trebuie numai să-i călăuzești în formarea opiniilor corecte.

Dacă nu o faci, ei nu vor învăta să gândească singuri sau să înfrunte viața cu încredere. Moise le-a spus iudeilor: „poruncile acestea pe care vi le dau astăzi, să le ai in inima ta. Să le întipărești în mintea copiilor tăi, si să vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca si când te vei scula.” (Deuteronomul 6:6-7). Deci, mamelor și taților -aceasta este datoria voastră! Așa că, perseverați în ea și Dumnezeu vă va binecuvânta pe voi și pe familiile voastre.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: