Mia Iovin a plecat la Domnul

Florian Guler 

MIA IOVIN.

A plecat unul dintre ultimii generatiei celor peste 90 de ani, pe umerii carora a venit generatia noastra a celor trecuti de 60 de ani. Asa cum intelectualii romani din generatia de aur Mircea Eliade, Nae Ionescu, Mircea Vulcanesu, Constantin Noica, Nicolae Steinhard etc, au fost repere pentru generatia intelectualilor romani,de astazi, tot asa, Richard Wurmbrand, Simion Cure, Fernk Viski, Vasilica Moisecu, Aron Mladin, Mihail IOvin, Traian Banu, Nicolae Moldoveanu, Traian Dorz,Teodor Babut, Nicolae Tonoiu, Simion Mot, Mitica Harp, Preotii reformati Betanistii din Transilvania nepomeniti de mine dar nu uitati, ca si sutele de anonimi femei si barbati care nu au avut privilegiul sa li se cunoasca numele, de aceia ei vor straluci mai tare si mai inalt in Imparatia Domnului Luminilor.

Formati spiritual in Temnitele comuniste ei au devenit reperele spirituale ale evanghelicilor generatiei noastre. M-am intrebat cu voce tare de multeori in prezenta prietenilor mei de aici unde traiesc. Pe cine purtam pe umerii nostrii?

Nu cumva ” noi mânjim marea cu valuri,/ si stropim cerul cu stele” (epigonii) ..,?

+++

Florin Pindic Blaj 

A luptat curajos impotriva comunismului,a indurat frigul la inchisoare si taiat stuful in Delta,intolerant fata de cei ce'”aduceau foc strain pe altar,,cuvintele de incurajare pentru frati erau cu esenta si avea darul cintarii. Cred ca acum continua cintarea de lauda…Cel mai frumos esti dintre oameni. Asa mi l amintesc la biserica din SegaCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: