De ce spun unii dermatologi ca nu trebuie sa facem dus zilnic?

Indiferent de perioada anului, un corp uman nu necesita spalare zilnica, potrivit anumitor dermatologi, inclusiv Rachel Nazarian si Mona Gohara, medici contactati de publicatia Well + Good pentru a lamuri problema controversata a dusului frecvent.

“Tot ce trebuie sa faci pentru a te mentine curat este sa speli zilnic partile mirositoare, deoarece acestea adapostesc mai multe bacterii: axilele, zona inghinala si picioarele”, spune dr. Gohara.

“Aceste zone trebuie curatate zilnic cu un produs de curatare bland, care sa nu le usuce”, adauga si dr. Nazarian.

Mai mult decat atat, cele doua au subliniat in interviul acordat publicatiei ca putem sari spalarea corpului daca ne samponam parul: “Samponul va spala pasiv restul corpului. Folosirea suplimentara a gelului sau sapunului nu va face decat sa inlature uleiurile naturale ale pielii”.

Cele doua doctorite au subliniat ca traim intr-o cultura a supra-curateniei si supra-spalarii si ca acest obicei se dovedeste adesea daunator pentru pielea noastra.

Dusul dupa sala, un mit

“Daca faci des sport sau mergi la sala, nu trebuie sa faci dus zilnic intrucat transpiratia nu te face murdar. Din nou, important e sa cureti cele trei zone predispuse la acumularea de bacterii.”

Medicii subliniaza insa ca dusul complet e recomandat daca persoanele practica sporturi de contact, care implica atingerea pielii altcuiva.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: