Toleranța intolerantă

Manu Nasta

Doresc sa v-a prezint in cateva randuri cuvantul innainte si un scurt fragment din cartea Noua Toleranta scrisa de Josh McDowell si Bob Hostetler. Carte scrisa prin anii “87-“90, problema analizata si desbatuta este si acum foarte actuala.

Această carte are un ton aproape profetic. Şi reprezintă deopotrivă un semnal de alarmă. De peste ocean se conturează tot mai clar o nouă ideologie, care ne invadează taman pe mult cântata axă Washington-Londra-Bucureşti, respectiv US, UE şi RO. Pe scurt, această ideologie, pe care o numim noua toleranţă, ne propune să acceptăm că toate afirmaţiile presupus adevărate sunt egale. Cu alte cuvinte, toate valorile, convingerile şi afirmaţiile cu pretenţie de adevăr sunt la fel de legitime. Singura virtute universală care mai poate exista este toleranţa. Păcatul capital e sinonim cu a fi intolerant. Ai păreri ferme şi îndrăzneşti să ţi le susţii? Eşti un pericol.

În virtutea acestei toleranţe de tip nou, Uniunea Europeană, spre care alergăm îmbujoraţi şi cu respiraţia întretăiată de emoţie, şi-a măturat deja sub covor o grămadă de valori, printre care şi întreaga ei moştenire creştină. Concepţia despre lume caracterizată de faptul că binele şi răul sunt categorii absolute, comunicate de către un Dumnezeu Atotputernic a devenit semn de fundamentalism, dacă nu chiar de scrânteală.
În lumea fără repere a noii toleranţe, nimeni nu mai poate decide dacă politeţea e mai bună decât obrăznicia, curajul mai lăudabil decât laşitatea, sau adevărul mai preţios decât minciuna. În această vastă puşcărie fără haine vărgate şi ziduri toţi au dreptate, toţi zâmbesc tâmp şi mai ales, toţi sunt liberi.

Crestinii ar face bine sa tina minte cateva lucruri despre fondatorul Credintei Crestine (crestinismul Biblic) adica Isus Hristos;

1- Inca de la nastere a fost considerat un peticol politic, ex. actiunea lui Irod

2- El si primii sai ucenici faceau parte dintr-o minoritate frecvent asuprita de o putere coloniala.

3- A fost executat de catre stat (romanii)

Secole la rand lumea a fost chemata sa umble (calce) pe urmele lui Isus, au exzistat multi martiri, multe persoane au fost aruncate in puscarii(temnite) multi oameni persecutati si discriminati au fost foarte multi care au intrat in conflict cu statul pt ca asa cum spune si Philip Jansen “au inteles ca credinta lor nu era o chestiune privata(devotionala), ci una care afecteaza societatea intreaga, justitia, moralitatea in genere, sanatatea fizica, si in definitiv bunastarea omenirii”.

In secolele trecute crestini din Canada, SUA, Europa au fost in general scutiti de aceste pericole, bucurandu-se in general de libertate de gandire si exprimare, dar acest climat incepe incet incet sa dispara.
Va invit sa reflectati cateva momente asupra unui discurs tinut de Alan Keyss, fost ambasador a-l SUA pe timpul presedintiei lui Ronald Reagen, discurs tinut in plenul ONU.

“Cati mai au astazi acest curaj?”

Unde credeti ca sunt astazi cei mai multi crestini persecutati din lume,? In China, acolo unde in ciuda tuturor vicisitudinilor flacara arde puternic si continua sa raspandeasca o lumina proaspata facand loc adevarului Dumnezeiesc, i-i gasim oare in Sudan, Kenya, Sri Lanka ma indoiesc, pt ca toti acei conducatori si sistemele lor care au crezut ca pot innabusi flacara adevarului prin orisice fel de brutalitate fizica in toti acesti 2000 ani s-au inselat amarnic, deoarece adevarul Dumnezeiesc nu poate fi oprit.

Cea mai acerba persecutie a crestinilor si in special a copiilor si tinerilor nostri o gasim in salile de clasa ale scolilor si universitatilor noastre in special de stat si nu numai, acolo unde nu trupul este biciuit si torturat, ci mintea(sufletul), o intalnesc in minciunile cu care tinerii si copii nostri sunt intoxicati mereu si mereu cum ca promiscuitatea si perversitatea sexuala sunt normalitatea vremurilor in care traim.

Vad persecutie in ecranele de la tv, cinema, presa, media, unde nu trupul este desfigurat ci ADEVARUL care ne modeleaza sufletul(mintea), vad persecutie acerba in inimile si casele acestei natiuni, parinti ale caror drepturi de a-si creste si educa copii sunt frecvent incalcate de o autoritate guvernamentala care desi functioneaza pe separarea puterilor in stat incearca din rasputeri sa elimine judecata MORALA si CREDINTA din inimile,mintile copiilor si tinerilor nostri.

Vad persecutie in clinicile unde asasini care fac avort-uri decimeaza zilnic prunci nevinovati,nenascuti. Operatiile lor nu spulbera doar fizic viata unui bebelus si inima, sufletul moral a-l unei natiuni intregi,
ACEASTA NUMESC EU PERSECUTIE.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: