PĂCATELE TIPICE (9)

„Ne-am arătat blânzi în mijlocul vostru” (1 Tesaloniceni 2:7)

Al optulea tip sunt comandanții: Comandanții au fost creați ca să descopere autoritatea și lidershipul, să știe cum funcționează și să simtă o atracție naturală către acestea.

Dacă descrierea aceasta se referă la tine, atunci imaginea puterii este importantă pentru tine. Simți nevoia să conduci. Împotrivirea nu face decât să-ti dea energie. Winston Churchill a fost un comandant care se plictisea rapid de învoieli și ale cărui victorii mărețe au fost inspirate de împotrivire. Ducea o luptă continuă cu Lady Nancy Astor, care i-a spus odată: „Winston, dacă ai fi soțul meu, ți-as otrăvi ceaiul.” La care Winston a dat celebra replică: „Nancy, dacă aș fi soțul tău, l-aș bea!” 

Când Adolph Hitler a pus mâna pe putere în Germania, Churchill și-a găsit dușmanul formidabil pe care l-a așteptat întreaga viață. Și s-a ridicat la înălțimea acestei provocări. Dar puterea poate deveni un scop în sine și poți ajunge frustrat când lucrurile nu se fac așa cum dorești tu. Firește, poate alții se simt intimidați când ar vrea să ia atitudine pentru că nu sunt de acord cu tine, iar când se întâmplă asta, poate ai parte de ascultare, dar nu ai parte de dragoste, loialitate sau respect.

Să-l păzească Dumnezeu pe liderul care nu are nici un lider și pe cei care îl urmează! Responsabilitate fără răspundere produce instabilitate. Numai când te vei înconjura de oameni cu o vedere largă pentru a-ți compensa lacunele, vei înțelege că ai tendința de a-i folosi pe oameni și că utilizezi frica și intimidarea pentru a-ți impune dorințele.

Pavel, care a fost un mare lider, a scris: „ne-am arătat blânzi în mijlocul vostru, ca o doică ce-și crește cu drag copiii.” Când vine vorba să fii un lider bun, iată două cuvinte care merg mână în mână – „blândețe” și apoi „măreție.” Deci, pune-ți aceste cuvinte pe inimă și aplică-le!

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Articole de interes general

1 reply

Trackbacks

  1. PĂCATELE TIPICE (9) — B a r z i l a i – e n – D a n – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: