Evocări la Chicago

Ca popor roman, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu varfuri ale credintei in El, adevarate valori spirituale. Oameni care sub regimul comunist au fost gata sa plateasca cu insasi libertatea si viata lor, pentru credinta in Dumnezeu. Printre ei amintim cei mai de seama, care au ramas exemple pentru toata lumea. Adevarate referinte spirituale, unice chiar in lumea intreaga. Ei au incurajat pe multi pe calea credintei.
Poeziile, cantarile sau scrierile lor spun totul despre caracterul sacrifical al acestor titani ai credintei in Dumnezeu.
Ca biserica am decis sa creem un moment in care sa ne aduce aminte de aceste mari personalitati ale credintei evanghelice de la noi din tara. Organizat sub tematica: Mari Valori Spirituale,
duminica trecuta la serviciile bisericii noastre First Romanian Baptist Church din Chicago, dimineata am comemorat pe cel ce a fost Richard Wurmbrand, de factura si coloratura religioasa pastor Lutheran, dar el a fost pastorul tuturor. Iubea pe toti. Cel care a suferit 14 in inchisorile comuniste pentru credinta sa in Dumnezeu, eseist fiind, a lasat dupa el o mare comoara spirituala prin ceea ceva scris.
Iar la serviciul de seara, duminica trecuta am comemorat pe cel ce a fost Traian Dorz, care dupa Iosif Trifa care a fost intemeietorul miscarii Oastea Domnului in Romania, a fost conducatorul acestei miscari. A suferit 17 ani in inchisorile comuniste in Romania pentru credinta in Dumnezeu. Poeziile sale si cantarile sale impodobesc serviciile divine ale bisericilor evanghelice de peste tot astazi.
In serviciul de seara astazi, vom comemora pe cel care a fost Nicolae Moldoveanu. Unul din cei mai prolifici poeti si compozitori crestini. A suferit in inchisorile din Romania pentru credinta in Dumnezeu, executand 5 ani din 12 primiti. A acompus si scris peste 8000 de cantari si poezii.
Cantarile sale au ajuns sa fie slagarele pocaitilor astazi.
Multumim lui Dumnezeu pentru astfel de barabati ai credintei. Suntem mandrii ca ne tragem dintr-un asa popor ca poporul roman.
Dumnezeu sa binecuvinteze Romania!Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: