Dr. Ulf – O revelatie de acum 40 de ani !

Florian Guler este un neastâmpărat pentru Dumnezeu, un maveric dispus să calce cărări nebătute, doar ca să atingă scopuri imposibil de neatins pentru alții. M-a surprins iar să-l simt bătut de aceeași briză care-mi umflă și mie pânzele. Nu de mult, am scris un mic anunț despre o vizită a unui grup de români din Italia înspre Londra evanghelică. L-am intitulat ,,Eu-români se mișcă!“ Salutăm amândoi curentul care-i face neastâmpărați pe frații noștri din Europa și dorim din toată inima să-i vedem depășind stadiul de supraviețuire spre platoul preaplinului duhovnicesc din care să se nască o evanghelizare în locurile unde au ajuns. Iată mesajul lui Florian.

+++

La începutul acestui an, vorbind telefonic în Romania cu un prieten, am aflat că bisericile evanghelice românesti din diaspora europeană sunt mai vii si mai angajate decât bisericile  din Romania.

Mi-am amintit despre o întamplare petrecută în urma cu peste 40 de ani în Romania, comunistă. I-am cerut prietenului meu sa spună această istorie în orice biserica românească va ajunge in Europa.

Era în a doua jumătate anilor 1970, când în România a apărut un misionar de undeva din Danemarca mi se pare. Dr. Ulf Oldenburg era profesor de filosofie la o Universitate din Europa, a ajuns cunoscut in toată țara de la Arad la Iași. Printr-o coincidență providențială făcuse un ,,internship“ la Chicago cu Mircea Eliade și descoperise astfel România. Venise apoi să o ,,simtă“ pe propria piele.

Era un bărbat la 40 ani, atunci, cu  barba albă tunsă scurt, cu infățișare de pusnic cu o frunte înalta și fața senină si o blândețe remarcabilă în ochi și în vorbă. (Îl descriu așa pt că în Biserca Baptistă Șega Arad, dupa terminarea unei predicii a lui dr. Ulf, o doamna peste 50 de ani, invitată de o vecină la slujba respectivă, i-a spus acesteia: „Am ridicat mana la apelul domnului Ulf pentruca la varstra de 7 ani eu l-am visat pe Isus, si arata exact ca si dânsul, iar acum asemănarea aceasta a fost colpleșitoare pentru mine”. La scurt timp doamna a primit botezul si ramas credincioasa pana la moarte.)

Niciodată nu am simtit o presiune atât de mare ca să povestesc ceva, care sunt absolut sigur ca  multi crestini evanghelici, au auzit-o din gura profesorului Ulf, în urmă cu peste 40 de ani.

In peroiada aceia de opresiune comunista la culme, dr Ulf  a avut o revelatia,  că  românii vor evangheliza Europa occidentală.  Eu ca si multi altii de seama mea am zambit atunci ingăduitori, la afirmatia domnului Profesor. Atunci,când Romania era o inchisoare pazită de graniceri, cu ordin de tragere, era absolut imposibil să putem procesa ideia unei posibilitați de implinire. Aceasta a fost atunci, dar oportunitatea de astăzi este faptul imposibil de atunci. In Europa de vest, bisericile românesti sunt vii, si potențial revelația fratelui Ulf este aproape gata ca să ia formă.

Semănați samânța acestei preziceri in mintea crestinilor evanghelici din Europa, strigând-o cat puteți de tare și de mult. Înainte de a rodi samânța trebuie semănată.

Aceasta este datoria noastră sa semănăm si Domnul va face să rodească în mintea copiilor si tinerilor care sânt deja fluienți în limbile Europei occidentale.  Doamne da izbândă!

Florian Guler, Troy, Mi USA.

+++

În caz că există oameni pe ambele maluri ale Atlanticului care doresc o colaborare cu scopuri evanghelistice, mă ofer să le fiu mijlocitor. Astfel, dacă un grup de biserici locale sau o anumită biserică dorește să primească vizita unui păstor din America sau canada, însoțit sau nu de un grup de tineri lucrători, vă rog să-mi scrieți. Vom face un tabel cu două coloane. Pe coloana a doua voi trece păstorii și bisericile dispuse să treacă oceanul ca să le dea o mână de ajutor celor din Europa. Ce ziceți?

Daniel Branzai: danbranzai@yahoo.com

 

 

 Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: