Uimitor ce au mai descoperit hoții!

Pentru ca gainarii sunt absolventi de  “doctorate in hotie”, oamenii cinstiti trebuie sa fie informati.

Noi tehnici folosite de hoti  …

„ Miercuri, m-am apropiat de masina mea spre usa pasagerului ptr a-mi lăsa laptopul pe scaunul din față.
Când aveam de gând să deschid ușa, am observat o mică gaură chiar sub mâner.
Primul meu gând a fost că cineva mi-a împușcat mașina!
Incercind sa inteleg ce s-a petrecut, am crezut că am ghicit ce s-a intimplat.
L-am întrebat pe un prieten garajist  dacă i s-a intimplat să repare vehicule cu astfel de găuri.
“Da, am văzut-o de multe ori. Hoțul da o lovitură cu un poinçon chiar sub mânerul ușii, face o gaură, accesează pârghia mecanismului broastei și deschide ușa ca și cum ar fi folosit o cheie. Fără alarmă, fereastră spartă și nimic altceva deteriorat. ”
Apoi, am contactat asiguratorul meu și i-am explicat că am fost surprins că nu mi-au luat GPS-ul sau alte lucruri. Și acolo devine complicat!
“Oh, nu,” spune asigurătorul, “sunt mai subtili decât acestea, se uită la GPS-ul tău pentru a vedea unde locuiesti căutând” acasă “. Sau găsesc adresa ta pe certificatul tău de asigurare sau pe orice alt document  in torpedoul tău. Atunci, ei afla ce vehicul conduci, afla adresa ta, merg  la reședință și, dacă vehiculul tău nu este acolo, presupun  că nu ești acolo și profită de asta pentru a-ti sparge casa.

Adesea, chiar vor lăsa servieta și portofelul în vehiculul dvs. și vor lua doar un card de credit pentru a nu vă atrage atenția. Când o sa observați lipsa cardului, ei au avut deja câteva zile să o folosească …
Au chiar și amabilitatea de a închide ușile masinii pentru a atrage cit mai putin atentia asupra intruziunii!.
Deci, verificați periodic autovehiculul, mai ales dacă ați parcat în mall-uri sau în alte parcări mari.
Iată o imagine a găurii făcute de poncon de sub încuietoare:

Trebuie să fiți foarte atenți să observați acest tip de gaură, în special pe partea pasagerului, deoarece nu aveți adesea obiceiul de a privi în această direcție!
Dati mai departe !!!

Ţeapa care-i face pe români să fugă până şi de bani

Ţeapa care-i face pe români să fugă până şi de bani

E bun Facebook-ul că afli tot felul de întâmplări, poveşti, anecdote, păţanii. De la “ei”, de la noi, din Caracal, Tecuci sau Bucureşti, ca să vezi cum să n-o păţeşti. Unul dintre ultimele post-uri din feed-ul de FB a fost de pe un site necunoscut dar cu o informaţie preţioasă pentru toţi cei care conducem maşini. Secretele.com scrie de noul tip de ţeapă autentic-românească pe care o poţi lua. E simplă şi eficientă. Pentru cei care o dau. Nu e mult creier la mijloc, ci rapiditate şi eventual forţă fizică dacă se ajunge în punctul ăla. Ideea e să nu vă angajaţi niciodată în aşa ceva pentru nimic în lume.

Cum se întâmplă (aviz mai ales femeilor): hoţul îţi vâră sub ştergătorul din dreapta o bancnotă atrăgătoare, de 100, poate chiar 200 de lei. Falsă! Tu te urci la volan, îţi pui lucrurile personale undeva pe scaunul din dreapta sau în spate, iar când vrei să porneşti la drum observi bancnota. Primul instinct (şi să nu spuneţi că nu-i aşa) e să te dai jos, să te duci să iei banii şi să pleci mai departe – considernd că a fost cineva foarte darnic în ziua aia cu tine (sau că Dumnezeu e într-o zi bună). Fix când te duci tocmai pe partea opusă să iei banii din ştergător, un individ vine în mare fugă şi-ţi ia geanta sau tableta sau orice alte lucruri personale ai lăsat în maşină când te-ai urcat. Din acest motiv spunem – atenţie, femei!  – , pentru că ele au genţi sau poşete şi le pun pe scaun în dreapta sau pe bancheta-spate.

Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: “Pot să vă ajut?”

Cine ar fi crezut că propoziția “Pot să vă ajut?” spusă la benzinăriile din București poate aduce mai multă pagubă decât ajutor? Ei bine, în România totul pare a fi posibil. Mai ales furtul.

Sunt cazuri în care angajații benzinăriilor din România sunt mai degrabă dușmanii clienților. Un astfel de caz a fost povestit în urmă cu câțiva ani de un motociclist pe forumul motociclism.ro.

“Iesisem la ora 22 de la muncă și în drum spre casă am oprit la …. (numele benzinăriei). Am băgat benzină și ștergeam geamurile. La două pompe mai încolo de mine vine o “tanti” la vreo 40-45 de ani. O acostează “baiatul de la pompa”, ea îi zice cât să bage si se duce la casierie, în magazin. “Băiatul de la pompa” scoate un bidon de 5-6 l din tomberonul de lângă pompă, îl umple, îl baga la loc în tomberon și continua să-i umple lui “tanti” rezervorul. Femeia a plătit suma si a plecat. P-asta chiar n-o știam!”, a scris motociclistul indignat

 

Ieri era un tip bine îmbrăcat, în faţă la Kaufland, şi întreba lumea dacă
mai au nevoie de bonul de casă.
Poate despre asta era vorba.
N-am înţeles la ce-i putea folosi şi nu i l-am dat. Norocul meu.
NU MAI ŞTIM DE CE SĂ NE FERIM!

Stimati consumatori,

Atentie cand mergeti la supermarket: INTOTDEAUNA SA LUATI BONUL FISCAL de la casa, mai ales daca platiti cash, ca sa nu riscati “sa deveniti” infractori…

De ce?

Ultima moda in materie de frauda:
Sa-l numim “un individ istet” pe cel care va poate aduce in situatia aceasta, asadar individul vede ca tu nu iei bonul de la casa de marcat, il ia el, alearga dupa tine si incepe sa tipe ca i-ai furat cosul, caruciorul cu produsele cumparate.
Evident, are un telefon mobil la el, de pe care suna la politie.
Unui prieten i s-a intamplat acest lucru.
Domnul in cauza a fost atat de socat de ce i se intampla, incat de-abia cand a  ajuns politia si-a amintit ca platise cu cardul si se poate verifica.
In acel moment, individul a sters-o!
Politia a spus ca, plata cu card a fost scaparea lui, pentru ca altfel trebuia sa-l duca la sectie etc…….
Nu va bazati pe camerele video, ele exact cand trebuie nu functioneazaCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: