Primul camp al bărbaților de la Bethel-Anaheim, California!

De 20 de ani, surorile din adunarea noastră au un camp anual. Noi, bărbații n-a reușit până anul acesta.

Femeile pot să meargă și să se odihnească asimenea unor pisicuțe pe sofa. Bărbaților trebuie să le spui de ce merg și ce au de făcut! Bărbații nu știu să meargă doar undeva și să stea. Ei trebuie să meargă ,,să facă ceva“. Chiar și dacă este vorba să facă un studiu pe cartea Ioel … Orice, numai să ,,facă“. Altfel, n-au timp că sunt ocupați. Și tot așa o ținem de 20 de ani. Până anul acesta, când ne-am dus … să pescuim în deltă, acolo unde râul Sacramento se varsă în Oceanul Pacific, în dreptul lui San Francisco.

Ce-am prins? În primul rând un apus de soare extraordinar de fumos.

Am prins apoi pește, mult pește, peste 40 de bucăți  … Pentru niște neofiți ca noi, asta a fost o mare surpriză:

Am prins apoi o timp de prietenie și părtășie cum rar se întâlnești:

 

Nu în ultimul rând , am prins ocazia să mă fac ana-baptist.â! Am ales să meg cu o canoe și m-am răsturnat în apa rece, îmbrăcat cu toate hainele și cu Iphon-ul în buzunar (nu, nu este waterproof!). Nu-i ușor să mergi ca-Noe! M-au scos din apă Mihai și Corneliu. Sunt primul păstor baptist ,,rebotezat“ deci … un ,,ana-baptist“ printre români.

Există lucruri și experiențe pe care nu le poți avea decât cu bani mulți, pe care noi nu-i avem. Ce am trăit în delta răului Sacramento a fost ceva ce n-am fi putut avea niciodată, dacă n-ar fi fost jertfa gazdelor noastre de acolo. Există însă lucruri și tări pe care nu le poți cumpăra nici cu toți banii din lume, lucruri neprețuite, uimitoare în valoarea lor sentimentală și creștină. Zilele campului au fost un dar neașteptat și nemeritat pe care Petrică Morariu, fratele Cartacai, fratele Daniel, fiul său năstrușnic și toți cei care ne-am primit în locurile acelea mirifice, dar mai ales în inimile lor minunate ni l-au făcut. Le vom rămâne veșnic recunoscători și-i ateptăm ,,în corturile noastre veșnice“.

 Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: