Roadele muncii

coordonatori Bob & Debby Gass

„Oriunde se muncește este și câștig, dar oriunde numai se vorbește, este lipsă. Bogăția este o cunună  pentru cei înțelepți…“Proverbe 14.23,24

Henry Ford s-a născut în America anului 1863, într-o familie de emigranți irlandezi. Ca adolescent, la început nu prea i-a plăcut școala, nici să muncească în ferma unde se născuse, așa că de la 16 ani a plecat la Detroit, unde s-a angajat ucenic la un atelier auto. Câțiva zeci de ani mai târziu, acest fost ucenic devenise milionar și era celebrat ca unul din fondatorii industriei americane de automobile.

Cum s-a petrecut această evoluție a băiatului de la fermă? Henry Ford a spus că „nu există om care să nu fie capabil să facă mai mult decât crede că este în stare“. Aceasta a cerut multă muncă. Așadar, el a evoluat învățând, experimentând și muncind.

Ca ucenic, a învățat totul despre motorul cu ardere internă. După câțiva ani, s-a întors la fermă deschizându-și propriul atelier auto, unde a început să repare motoare și mașini. În 1890 s-a întors în Detroit pentru a lucra ca mecanic și inginer la o mare firmă. Am fi putut spune că era un om împlinit. Dar Ford avea un vis, așa că a continuat să lucreze în timpul său liber la propriul automobil până „a pus America pe roate“. Roadele muncii lui Henry Ford se văd și astăzi.

Cuvintele biblice: „oriunde se muncește este și câștig“ s-au văzut și în activitatea acestui om dedicat muncii. Şi rezultatele muncii noastre se pot vedea în viața fiecăruia dintre noi, a familiilor noastre, și uneori chiar în viața semenilor noștri.Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: