Când răul nu poate alerga sau merge, se târăște și tot merge înainte

Ne aflăm oare într-o situație fără ieșire?

Mircea Morariu octombrie 19, 2018 Opinie

Cu o decalaj de exact 30 de ore de la momentul emiterii, guvernul României, cel mai prost, mai ineficient și mai ticălos nu doar din istoria post-decembristă, ci din întreg secolul al XX lea (numita Dăncilă Viorica Vasilica se dovedește chiar mai pernicioasă decât a fost la vremea lui sluga comunistă Constantin Dăscălescu) a publicat în Monitorul Oficial al României textul Ordonanței de Urgență care, de fapt, nu unifică și nu armonizează nimic, așa cum în cel mai mincinos chip cu putință a declarat sus-numita cetățeană, ci doar îi face pe plac lui Dragnea Nicolae Liviu.
Speriat de perspectiva remanierii, numitul Toader Tudorel, care tinde să devină cel mai detestat, mai detestabil și mai penibil profesor universitar din România (ciudată, incalificabilă tăcerea vinovată a corpului profesoral al Universității ieșene, pe care dl. Toader o compromite cu fiecare nouă zi ce trece), a îndeplinit militărește, cu o disciplină de caporal care nu gândește toate ordinele președintelui penal al PSD. A făcut în așa fel încât, printr-un text de o ambiguitate bizară, Liviu Dragnea să poată fi scăpat de o procuroare incomodă, mai mult, prin prevederile iresponsabile, anti-justiție, însă atent gândite spre a fi în beneficiul infractorilor, să fie paralizată activitatea DNA. De fapt, întreg corpul profesional al procurorilor primește o cruntă lovitură din cauză slugărniciei malefice a sus-numitului domn Toader. Precizările de miercuri nu sunt nici ele garantate căci oricând garanțiile date de dl. Toader ar putea fi retrase.
Munca la un număr considerabil de dosare s-ar duce pe apa Sâmbetei, totul ar trebui luat de la capăt într-un orizont de timp care, la această oră, nu poate fi precizat de nimeni din cauza meandrelor și ambiguităților ce se insinuează în întreg conținutul Ordonanței. Bunul plac al interpretării devine, odată cu emiterea Ordonanței, regulă în justiție, magistrații mai puțin, însă procurorii sunt ori ar fi transformați în marionete mânuite în viitor conformitate cu ordinele politice primite de la șefii lui ierarhici de ministrul Toader Tudorel. Care se înscrie astfel în galeria siluitorilor justiției, alături de un Avram Bunaciu, Alexandra Sidorovici sau Alexandru Voitinovici.
Începând de marți seara încoace, adică din momentul în care Ordonanța a apărut în Monitorul Oficial al României, specialiștii în Drept nu prididesc să dezvăluie noi și noi încălcări ale legilor și Constituției pe care și le-a permis dl. Toader Tudorel. Care s-a dovedit încă și mai malefic, dar și mai lipsit de coloană vertebrală decât predecesorul lui în funcție, Florin Iordache. Ordonanța 13 de la finele lunii ianuarie 2017 a revenit în actualitate odată cu Ordonanța dată luni de guvernul Dăncilă, elefanții despre care vorbea la începutul guvernării PSD-ALDE președintele Iohannis se plimbă liber prin întreaga României.
Nimeni nu așteaptă nimic bun din partea cameleonicului Avocat al poporului Ciorbea Victor căruia majoritatea parlamentară i-a făcut, tot la începutul săptămânii, un cadou de natură să îi închidă gura, nu că până atunci același domn Ciorbea ar fi fost un model de implicare, de activism ori de moralitate. Iar începând de miercuri dl. Ciorbea, unitate de măsură a oportunismului și lașității, a găsit de cuviință să plece în concediu.
O decizie a ÎCCJ, devenită publică tot la începutul săptămânii, limitează dreptul românilor la proteste, iar inși cu funcții bine plătite, însă cu proastă reputație și cu dezonorant trecut în aparatul comunist, iar după decembrie 1989 notorii traseiști politici, demnitari fără demnitate, așa cum sunt numiții Nicolai Norica și Nicolicea Eugen exultă la auzul înmulțirii atacurilor la adresa Statului de drept pe care și le îngăduie puterea politică din România.
Se amplifică în spațiul public vocile care afirmă că unica soluție ar fi nesupunerea civică. La rându-i o formă de protest, extrem de radicală, care ar putea avea drept rezultat chiar alegeri anticipate. Mă întreb însă cât de pregătită este Opoziția să preia puterea în cazul unei victorii. PNL este condus spre dezastru de incompetenta conducere a lui Ludovic Orban, PMP-ul este în extincție, Mișcarea România Împreună nu este lăsată de tot felul de piedici juridice inventate să se înscrie ca partid politic, singura cu poziție fermă este USR.
Oare ajunge? Ne aflăm chiar într-o situație fără ieșire?Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: