DĂ-O MAI DEPARTE?

„Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le si voi la fel – Matei 7:12

Biblia spune: „Să știi că în zilele din urmă … oamenii vor fi iubitori de sine, … trufași, … neîmblânziți, … și momesc …” (2 Timotei 3:1-6).

Dacă nu crezi lucrul acesta, încearcă să te strecori într-un loc de parcare pe care îl dorește un alt șofer. Sau uită-te la cumpărătorii ce stau la casă dându-și coate unii altora pentru a economisi treizeci de secunde. Sau ce zici de „locul tău” din biserica, știi tu, cel pe care îl încălzești de treizeci de ani?

Biblia spune: „în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora” (Filipeni 2:3-4).

Domnul Isus a spus: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” Cu alte cuvinte, trebuie să-ți faci obiceiul de a-i pune pe ceilalți pe primul loc.

Albert Schweitzer, misionarul pe probleme medicale a spus: „Singurii oameni care iți vor fi alături și care se vor bucura cu adevărat sunt aceia care au căutat și au descoperit cum pot să slujească.”

Dacă ai nevoie de motivație, începe să cauți calitățile din oameni și nu defectele lor. Și nu uita, ei trebuie să facă la fel cu tine. Fă ceva pentru a-i ajuta.

Dacă vrei cu adevărat să avansezi în viată, iubește-i pe ceilalți puțin mai mult decât merită, așa cum Dumnezeu te iubește pe tine. De prea multe ori așteptăm doar de la ceilalți să respecte Regula de Aur, adică: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel!”

Henry Burton, compozitorul de imnuri, a scris: „Ți s-a arătat vreo bunătate? Da-o mai departe. Ai auzit cuvântul iubitor? Dă-I mai departe… Ai găsit lumina cerească? Dă-o mai departe!Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: