De la Nicolae Ceaușescu la Liviu Nicolae Dragnea

Mircea Morariu septembrie 11, 2018 Opinie
3 comentarii

Am reascultat zilele trecute unul dintre cele mai bune editoriale scrise și rostite de la microfonul Europei Libere de legendarul Noel Bernard.
Cel mai popular director din întreaga istorie a Departamentului românesc al Radioului de la München pornea în comentariul său de la observația că, pentru comuniștii români, pentru Nicolae Ceaușescu însuși, secretarul general al PCR era nu doar infailibil, nu numai că avea întotdeauna dreptate, ci și că era și cel mai mare patriot român în viață. Chiar din întreaga istorie a României.

Oricine îndrăznea să gândească altfel, oricine punea la îndoială infailibilitatea și patriotismul lui Nicolae Ceaușescu, oricine îndrăznea să gândească liber era, indiscutabil, ori trădător de neam și țară, ori legionar, ori agent sovietic sau sionist, ori de-a dreptul nebun. La sfârșitul anilor ’70 ai secolului trecut și, mai apoi, în ceea ce profesorul Mircea Zaciu numea ‘’deceniul satanic”, adică în România anilor ’80, preotul Gheorghe Calciu-Dumitreasa, de pildă, era socotit de propaganda comunistă un legionar aflat încă în plină activitate, drept pentru care a fost trimis la închisoare, muncitorul Vasile Paraschiv și doctorul Ionel Cană care încercaseră să înființeze sindicate libere erau calificați drept nebuni, iar scriitorul Paul Goma era acuzat a fi agent sionist.

Să ne reamintim că obsesia legionarismului avea să îl bântuie și pe dl. Ion Iliescu, întemeietorul Frontului Salvării Naționale, precursorul PSD-ului de astăzi. Legionari erau pentru primul președinte democratic ales al României și liderii PNȚCD, în frunte cu regretatul Corneliu Coposu, dar și manifestanții din Piața Universității. Deși partidul legionar cu ai cărui foști reprezentanți comuniștii români se înfrățiseră îndată după ieșirea din ilegalitate fusese scos în afara legii încă din 1941 și în pofida faptului că membrii și simpatizanții lui care mai erau în viață aveau cel puțin 70 de ani, dl. Iliescu și apropiații domniei-sale, ca, de pildă, istoricul Răzvan Theodorescu, și astăzi membru de frunte al Academiei Române, au susținut că în 13 iunie 1990 s-ar fi încercat o lovitură de stat de tip legionar și tocmai de aceea a fost atunci nevoie de sprijinul minerilor.

Din momentul în care Noel Bernard scria și rostea editorialul care poate fi ascultat și astăzi pe site-ul Europei Libere au trecut peste 35 de ani. De la mineriada din 13-15 iunie s-au împlinit vara aceasta 28 de ani. Și cu toate acestea aceleași obsesii, același gen de comparații nefericite sunt făcute de membri de frunte ai PSD, recte de susținătorii d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Iată. Dl. Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației și la ora actuală președinte al Comisiei de Învățământ din Senatul României, a debitat zilele trecute prostia că Forumul Democrat German din România ar fi urmașul organizațiilor de tip fascist ale etnicilor germani din anii 40. O imbecilitate la fel de mare a ieșit pe gura d-nei Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, iar o ticăloșie și mai mare a comis banditul cu acte în regulă pe nume Vâlcov Darius, consilier al premierului Dăncilă, care l-a comparat pe președintele Iohannis cu Adolf Hitler,
Inutil să spun că după ce au debitat toate aceste lucruri scandaloase și în pofida protestelor ferme atât ale etnicilor germani din România de azi cât și ale guvernului federal german sus-numiții se află pe mai departe în funcție. Mai mult. Același Vâlcov Darius a comis nemernicia de a publica pe contul său de facebook un act referitor la starea de sănătate a unuia dintre protestatarii #rezist, a îndrăznit să îl califice drept nebun, iar femeia care întinează, prin prestația ei mai mult decât lamentabilă și prin scăzutul său IQ, însăși esența sintagma de premier al României nu a schițat nici cel mai mic de distanțare față de cel care îi dă sfaturi economice care sunt pe punctul de a duce România în colaps.

De ce? Findcă doamna Lia Olguța Vasilescu și domnii Vâlcov și Pop, dar și alții de același calibru, adică recrutați din rândul penalilor, plagiatorilor, traseiștilor politici, îi aduc omagii președintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Care, precum odinioară, Nicolae Ceaușescu, semidoctul ce se socotea geniul Carpaților, se crede a fi azi infailibil și cel mai mare patriot român. Nicolae Ceaușescu a sfârșit-o prost. Oare cum o va sfârși dl. Liviu Nicolae Dragnea? Și când va interveni sfârșitul lui politic?

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

 

Currently there are “3 comments” on this Article:

  1. mike spune:

    Din punct de vedere politic, daca nimic nu se schimba in peisajul actual, sfarsitul lui Dragnea nu are cum sa vina prea curand, cel putin nu pana in clipa in care va distruge statul de drept si se va salva de condamnarea din dosarul sau.
    Probabil cea mai mare amenintare a lui o reprezinta tot oamenii din PSD care-i simt slabiciunile si care simt ca nu mai face fata. Atunci ar putea fi debarcat de la sefia PSD, insa este destul de riscant pentru toti. Ar insemna un nou guvern, o instabilitate in parlament, iar penalii n-au ei chef de pierderea majoritatii in parlament si de un eventual refuz din partea presedintelui in momentul propunerii unui nou premier. Furtul si imbogatirea peste noapte trebuie sa mearga mai departe cu sau fara Dragnea. Evident ca, totul va fi insotit de distrugerea in continuare a statului de drept, justitiei, etc. Ceausescu a sfarsit prost pentru ca era un comunist fanatic care tinea in mizerie si intuneric acest popor, insa Dragnea are la dispozitie multe alte solutii “democratice” si “moderne” de a ingenunchea si de a distruge statul de drept si libera exprimare.

  2. Apreciez in mod deosebit opiniile Dvoastra, chiar atunci cand nu le impartasesc in totalitate. Si faptul ca sunteti nevoit sa va pierdeti timpul comentand ineptiile produse de Liviu Pop, Valcov sau Olguta chiar ma intristeaza, desi trebuie sa va inteleg. Societatea are nevoie si de ecarisaj …Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: