MÂNIA SFÂNTĂ (2)

„Vai de cei ce numesc răul bine” (Isaia 5:20)

Știai că Dumnezeu Însuși se mânie? Biblia spune: „Domnul S-a mâniat pe Solomon, pentru că își abătuse inima de la Domnul, Dumnezeul lui Israel, care i Se arătase de două ori.” (1 împărați 11:9). De multe ori schimbarea are loc prin mânie sfântă.

Aristotel a spus cândva: „Oricine se poate mânia; e simplu. Dar să te mânii pe persoana potrivită, în măsură potrivită și în modul potrivit, asta nu e simplu.” Dar se poate! Cineva care se mânie tot timpul este un nebun, dar o persoană care nu se mânie niciodată este lipsită de curajul moral.

Henry Ward Beecher a spus: „Cel ce nu știe să se mânie nu știe să fie bun. Și cel ce nu știe să fie scuturat în străfundul sufletului său de indignare din cauza lucrurilor relei fie este un parazit, fie un om fără sentimente.” lată patru lucruri care ar trebui să ne mânie:

1) Filmele înțesate de relații ilicite și de profanare și industria de televiziune care poluează mințile celor tineri și celor bătrâni deopotrivă.

2) Politicienii lași care fac ceea ce este folositor din punct de vedere politic și nu ceea ce este corect din punct de vedere moral.

3) Nedreptatea pricinuită de culoarea pielii sau a statutului economic.

4) Copiii noștri atunci când ne sfidează pe față. Cu toate acestea, aici există o avertizare: „Să n-apună soarele peste mânia voastră” (Efeserii 4:26).

Așadar, explică în mod clar regulile casei, aplică-le în mod constant, dar asigură-te că pruncul tău știe că îl iubești și că te gândești numai la binele lui. Poate pentru moment nu va înțelege lucrul acesta, dar mai târziu îl va aprecia. Așadar, ai grijă ca mânia ta să fie corectă și sfântă.Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: