Un diagnostic lucid si sincer….

Marinel Blaj and Vasile Gh Niculita shared a post.
Image may contain: 1 person, suit and beard
Iurie Badiu

Un diagnostic lucid si sincer….

Conform lui Frans Timmermans, Prim vice-preşedintele Comisiei Europene, Romania este o tara care la prima vedere are toate elementele necesare pentru a deveni una dintre cele mai dezvoltate din Europa, insa e tinuta pe loc de faptul ca nu exista suficienti oameni cinstiti si competenti care sa o administreze:

„Problema Romaniei este una tipica pentru tarile din Lumea a Treia, adica pentru acele tari din Africa si Asia care, desi sunt pline de resurse naturale, se zbat in cea mai crunta saracie din cauza prostiei si a hotiei care colcaie in acele tari.

Desi parea ca mergeti pe drumul cel bun, in ultimul an ati regresat enorm din cauza resursei umane de proasta calitate care a ajuns in fruntea tarii.

Aceasta resursa umana e de o calitate atat de jalnica incat reprezentantii ei, dupa ce ca sunt hoti, sunt atat de prosti incat isi inchipuie ca pot pacali pe toata lumea, desi ei nu sunt capabili sa comunice nici macar in limba materna.

Mai elegant de atat, nu stiu cum sa o spun, dar totusi o voi face:

Problema Romaniei e ca unul din trei pesedisti e la fel de corupt ca ceilalti doi!
Daca nici acum nu pricepeti, inseamna ca nu mai e nimic de facut, va salut si n-am cuvinte! Nimeni nu va poate face binele cu forta…”

Asta a declarat oficialul european, facand o analiza scurta dar surprinzator de lucida asupra situatiei social-politice din tara noastra .. o parafrazare, o interpretare reusita a mesajului lui Timmermans! 😦

  • Este trist să se spună așa ceva, dar este cumplit de adevărat 😦 Știu, vor sări ca arși „patrioții” (mai corect, patriHoții), vor spune că noi nu stăm la părerea altora, că „țărișoara mea”, că „știm noi ce vor străinii și multinaționalele”, că bla, bla bla, dar acesta este adevărul trist și dureros..Categories: Articole de interes general

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: